Karabük Deneyap Atölyesi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Eş Zamanlı Olarak Gerçekleştirildi. 

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Öğlebeli Gençlik Merkezinde  oluşturulan 'Deneyap Atölyesi' açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eş zamanlı olarak canlı yayında gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yönetimiyle katıldığı 35 ilde yapılan 37  Deneyap Teknoloji Atölyelerinin eş zamanlı açılış töreninde Karabük Deneyap Atölyesinin kurdelesi Vali Fuat Gürel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsrafil Yıldız, BAKKA Karabük YDO Koordinatörü Sakin Eren ile Gençlik Merkezi üyeleri tarafından kesildi. 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye’de gençlerin özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan Deneyap Atölyelerinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasındaki işbirliği ile hayata geçirildiğini ifade eden Vali Gürel, Deneyap Türkiye kapsamında Karabük'te açılışı gerçekleştirilen teknoloji Atölyesinin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Deneyap Atölyesinden yararlanacak gençlere hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ise yaptığı açıklamada, "Karabük ilimizde açılacak olan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak isteyen  1287 gencin başvuruları alınmıştır. E-sınav, seanslar şeklinde gerçekleşmiştir. İkinci aşama olan uygulama sınavına katılma hakkı kazanan 975 aday, 1 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan sınava katılacaktır. Sürecin sonucunda adayların e- sınav sonuçlarının %70’i ve uygulama sınavı sonuçlarının %30’u alınarak öğrenci seçim süreci tamamlanmış olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi