CHP ESKİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL DEMİR "BU SEFER SOL OYLARIN CHP’YE GİDECEĞİNE İNANIYORUM"


 

"BİRİLERİ SOL OYLARI HAVADAN ALMAYA ALIŞTI AMA BU SEFER BÖYLE OLMAYACAĞINI İYİ BİLSİNLER"


 

sol-oylar-chpye

2014 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karabük Belediye Başkan Adayı olan fakat beklediği sol oyların desteğini göremeyen Erdal Demir, bu sefer sol oyların başka yere kaymayacağını ifade etti.

Demir “Geçen sene yerel seçimlerde sosyal demokratların CHP’ye oyları ile destek vermemelerini anlayışla karşılıyorum. O zaman seçim süreci, konjonktür ve diğer şartlar bizim lehimize oluşmamıştı, bu nedenle de değerli partililerimiz AKP karşısında başka bir adayı desteklemeyi doğru bulmuşlardı. Ben şimdi bunun doğru veya yanlış olduğunun yorumlamasını yapmıyorum. Fakat şunu iyi biliyorum ki, bu genel seçimlerde Genel Başkanımızın açıkladığı seçim bildirgesi, Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi ilimizde de geniş bir kitlede heyecan oluşturdu.” Diye konuştu.

“Bu Genel seçimlerde CHP Karabük’ten TBMM’ye bir Milletvekili göndereceğine inanıyorum” diyen Erdal Demir açıklamalarına şöyle devam etti;

“Karabük’te emekli ve taşeron kesim başta olmak üzere, çok geniş bir kitle tarafından CHP’ye ilgi olduğunu açık bir şekilde gözlemliyoruz. Birileri seçimlerde sol oyların havadan desteğini almaya alıştı ve bu seçimlerde de öyle olacağını sanıyorlar ama çok yanılıyorlar. 2011 Genel Seçimlerinde 26 Binin üzerinde oy alan CHP’nin bu seçimlerde oyunu ikiye katlayacağı şimdiden belli.”

Editör: Haber Merkezi