20140912AW191360_01Karabük Defterdarı Osman Kocaş, vergi mükelleflerinin artık Vergi Dairesine gelmeden cep telefonlarından borçlarını öğrenebileceklerini söyledi.

Karabük Defterdarı Osman Koçaş, vatandaşlar tarafından Torba Yasa olarak bilenen yasa tasarısının TBMM’den geçerek Cumhurbaşkanının onayından geçtiğini söyledi.

1189’a cep telefonundan mesaj atılarak vatandaşların oturduğu yerden vergi borcu olup olmadığını öğrenebileceklerini belirten Karabük Defterdarı Osman Kocaş “ Vatandaşlarımız cep telefonlarının mesaj kısmına borç yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra TC numarasını ve annesinin kızlık soyadının ilk iki harfini yazdıktan sonra 1189’a mesaj göndererek borçlarını öğrenebileceklerdir” dedi.

Halk arasında Torba Yasa olarak bilinen yasanın Cumhurbaşkanının onayından çıktığını da belirten Kocaş, “Torba yasa adı ile bilinen yasa mecliste kabul edilerek Cumhurbaşkanımızın onayıyla yasalaştı. Bizim takip ve tahsil etme yükümlülüğümüzde olduğumuz bütün kamu alacaklarının bu kapsamda yapılandırıldığını biliyoruz.” dedi.

Torba yasası ile birlikte mükelleflerin borçlarının 36 aya kadar yapılandırılacağını fakat bu yapılandırmanın asla bir af yasası olmadığını belirten Defterdar Kocaş “Resmi Gazetede yayımlanmadığı için henüz görmedik ama, torba yasasından yararlanmak isteyen mükelleflerimiz 1189’a mesaj atıp borçlarını öğrensinler. Eğer borçları varsa tahsil dairesi olan dairemize uğrayarak yapılanmadan faydalanabilirler. Bu yapılandırma kamuoyuna yansıdığı şekilde bir af yasası değildir. Buradaki bir farklı düzenleme de vergi affından kaynaklanan cezalar. Bu cezalar da yapılandırma kapsamında, ama af yok. Bu yapılandırma TÜFE veya TEFE oranında endekslenerek faiz oranı belirleniyor ve 36 aya varan bir taksitlendirme yapılıyor. Yeni yapılandırma kapmasında bizim Temmuz 2014 tarihi itibari ile 367 milyon TL civarında yapılandırılacak borç olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi