KARABÜK VALİSİ ORHAN ALİMOĞLU:



“ CUMHURİYETİMİZ, ‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMSESİZLERİM KİMSESİDİR’ İLKESİNİ SÜRDÜRMÜŞTÜR”


 

20141029AW229368_0329 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıldönümü kapsamında Karabük’te tören düzenlendi.

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’nun makamındaki tebrik kabulünün ardından törenler Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda devam etti. Statta devam eden etkinliklerde Vali Orhan Alimoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak ve Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, halkın bayramını kutladı.

20141029AW229368_01Daha sonra Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, yaptığı konuşmada, bayramı coşku, gurur ve sevinçle kutladıklarını söyledi.

Cumhuriyetin kuruluş yılında Türkiye’nin nüfusunun 15 milyondan az olduğunu ifade Alimoğlu, “Bugün nüfusumuz 75 milyondan fazla. Birçok alanda İftihar edilecek gelişmeler var. Dünya dalgalı ve fırtınalı bir memleket. Hergün yeni güçlükler, yeni fırsatlar çıkabiliyor. Bu da özellikle , entellektüellerin, yöneticilerin, reşit mümeyyiz insanların daha donanımlı daha fazla bilgi, görgü ve tecrübe ile mücahhez, daha müteyakız daha dikkatli ve gayretli olmalarını kaçınılmaz kılıyor. Traih biraz merak edince, istiklal harbini yapanların, cumhuriyeti kuranların başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere pek çoğunun engin bilgi, zengin kültür, sağlam idare ve karakter sahibi olduklarını öğreniyoruz. Türk Milleti tarih boyunca mazlumların hamisi ve darulemanı, sığınağı, barınağı olmuştur. Cumhuriyetimiz de bunu ‘Türkiye Cumhuriyeti Kimsesizlerim Kimsesidir’ düsturu ilkesiyle benimsemiş ve sürdürmüştür. Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemiz zulme uğrayanları, darda kalanların sığınağı olmuştur. Bugünde komşulardan bir çok insan Türkiye’ye sığınmış Türkiye’de onlara kucağını kalbini açmıştır. Başkaların ne yaptığını değil bizzat kendimizin ne yaptığını daima ve dikkatle kontrol etmeliyiz. Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılı için hedeflerimiz var. Bunların gerçekleşmesi için azimle, kararla çalışmalıyız. Bir milletin kudreti, üretim gücü ve sahip olduğu yüksek insani değerlerle doğru orantılıdır” dedi.Konuşmaların ardından tören, yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilmesi ve resmi geçitle sona erdi.

Öte yandan Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle Valilik tarafından yapılması planlanan diğer tüm etkinlikler ve Cumhuriyet resepsiyonu iptal edildiği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi