20141030AW230090_02Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Safanbolu’da Hikmet Şeyhoğlu arşivinden alınarak düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Miras Birkaç Kare Safranbolu” konulu resim sergisi ile sanatçı Emel Nurhan Ogan tarafından yapılan Kat-ı ve Minyatür Sergileri açıldı.

Cıngıllıoğlu Sanat galerisinde düzenlenen resim sergisinin açılış törenine, Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Hikmet Şeyhoğlu, Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Ahmet Gürbüz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Hikmet Şeyhoğlu’nun çok önemli bir iş ve davette bulunduğunu ifade eden Vali Orhan Alimoğlu “ Dünü anlamadan, dünü bilmeden bugün ne yapacağımızı doğru kestirmek mümkün değil. Tarihi bilmek, dünü bilmek ve öncesini bilmek çok önemli. Hikmet hanım zaten kendisi canlı tarih, yürüyen tarih, yürüyen kitap bu çok önemli bir şeydir. İnsanın iradesi sağlam olursa, azmini kararlılığını kaybetmezse çok işe yarıyor. İnsan son nefesine kadar işe yarar, hatta iyi yaşadı ise gittikten sonra da çok işe yarar. Huzurunuzda Hikmet hanımı tebrik ediyorum. İnşallah daha uzun yıllar böyle güzel işlere vesile olsun. Bize hem dün neler yaptığımızdan haberdar etsin, hem de bugünle ve yarınla ilgili beraberce konuşalım ki güzel işler yapmaya devam edelim. Hikmet hanımı tekrar tebrik ediyorum, sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” dedi.
20141030AW230090_04Açılış konuşmalarının ardından serginin kurdelesini kesen Vali Orhan Alimoğlu ve Hikmet Şeyhoğlu daha sonra birlikte sergiyi gezdiler. Sergi sonrasında Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan Hikmet Şeyhoğlu’nun yağlı boya portresi Vali Orhan Alimoğlu tarafından kendisine takdim edildi.

Vali Orhan Alimoğlu daha sonra Cinci Han’da Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Kat-ı ve Minyatür Sergisinin açılışını yaptı. Sanatçı Emel Nurhan Ogan tarafından hazırlanan sergiyi gezen Vali Orhan Alimoğlu sanatçıdan eserlerle ilgili bilgiler aldı.

Editör: Haber Merkezi