AK PARTİ ERZİNCAN MİLLETVEKİLİ SEBAHATTİN KARAKELLE “HUZUR VE GÜVEN İKLİMİNİN 780 BİN KİLOMETREKAREYİ SARIP SARMALADIĞI GÜNLER YAKIN”


 

cozum-sureci-karabukte

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, çözüm süresi kapsamında yüce milletimize güveniyor ve gönülden inanıyorum ki, huzur ve güven ikliminin 780 bin kilometrekareyi sarıp sarmaladığı günlerin yakın olduğunu söyledi.

Çözüm sürecini anlatmak üzere iki günlük program çerçevesinde Karabük’e gelen AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, ilk olarak kentte görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Karabük Öğretmenevinde, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, İl Başkanı Ömer Ayar, Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz ile birlikte gazetecilerle bir araya gelen Erzincan Milletvekili Karakelle, hiç kimsenin artık bahaneler duymasını istemediğini belirterek, “29 yılda çoğu genç olmak üzere 40 binden fazla insanımızı kaybettik. 300 milyar dolarlık kaynağımızı heba ettik, her boyutuyla büyük acı yaşadık. Türkiye’nin her yerinde, nice anne üzerine tir tir titrediği evladını zamansız olarak kaybetmenin acısını yaşadı. Beşikte bebekler katledildi, sokak ortasında hamile kadınlar vuruldu, çarşılarda, pazarlarda çocuklarının gözleri önünde nice anneler, nice babalar yok oldu. 1984 yılında doğanlar bugün 29 yaşında, bir ömür terörle geçti, bir nesil terörle, terörün tehdidi ile büyüdü” dedi.

Milletvekili Karakelle, milletin bu meselenin çözülmesini istediğini anlatarak şunları söyledi;

“Miletlimiz artık anaların gözyaşlarının dinmesini, akan kanın durmasını istiyor. Bu süreçte iyi niyetliler çözümü arar, kötü niyetliler suçlu arar. Milletimizin izzeti nefsine dokunacak, şehitlerimizin ruhlarını incitecek, şehit anne ve babalarının onurlarına dokunacak, hiçbir pazarlığın içinde olmadık, olmayacağız. Ülke sevdasını en üst düzeyde hissederek, tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet dedik, demeye devam ediyoruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Kardeşlik günüdür. Gün Türkiye’nin büyümesini ve kalkınmasını, güven ve istikrarını içine sindirmeyen dış mihraklar ve onların içimizdeki taşeronlarına inat, akan kanları durdurma günüdür.”

20130412AW000541_01

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci de son 3 aydır önemli bir sürecin yaşandığını belirterek şunları söyledi;

“30 yıldır kanayan yaramız. Bu süreç önemli can kayıplarına, ülkemizin her tarafında şehit cenazeleri yaşatan bir süreç. Son 3 aydır bu sürece dur diyebilecek çalışma yapıyor. Bu sürece herkesin elinin taşın altına koyma kararlılığı içinde bir hareket başladı. Bu AK Parti’nin sorunu değil ülkemizin sorunu. Şu an olumlu bir gelişme ile bir çözüm süreci başladı. Başta siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız herkes bu süreçte bende varım diyerek bir hareket başladı”

Milletvekilleri daha sonra kent merkezinde esnafı gezerek çözüm sürecini anlattı. Milletvekili Sebahattin Karakelle, yarın STK üyeleri ile bir araya gelecek, akşam üstü çözüm süreciyle ilgili bir konferans verecek.