Karabük Belediyesi, Çolpan İlhan - Sadri Alışık Tiyatrosu ve Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu katkısı ile “La Fonten Orman Mahkemesinde” isimli çocuk oyunu, hafta sonu Karabüklü çocuklar için sergilendi.


 

DSC_0139Karabük Kent Meydanı Konferans Salonun da iki gün boyunca iki seans halinde sergilenen oyunu Karabük’lü çocuklar ücretsiz olarak izledi.

La Fonten Orman Mahkemesi'nde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral'ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten'den yardım istiyor.

Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor.

Anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor, neleri yapmamaları gerektiği anlatılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

Bosch’un sponsorluğundaki Çevre Çocuk Tiyatrosu, sergilenen oyunda Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncuları ile çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamayı hedefliyor.

Türk Çocuk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Polonya Gülümseme Nişanı sahibi Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı çocuk oyunu hafta sonu tatilini keyifli geçirmek isteyen Karabük’lü çocuklar için güzel bir alternatif oluşturdu.  Oyunu izlemeye gelen çocuklara oyun sonunda hediyeler dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi