CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI SERKAN ADABAŞ’IN, İL KONGRESİNE BİR HAFTA KALA MEVCUT YÖNETİMLE TERS DÜŞEREK, BAŞKA ADAYLAR ÇIKARMA ÇALIŞMASINA GİRMESİ TEPKİLERE NEDEN OLUYOR


 

serkan-mikser


 

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Serkan Adabaş, parti içindeki tutarsız ve çelişkili tutumları yüzünden geçmişten bu yana olumsuz olarak dikkatleri üzerine toplamıştı.

İl Yönetiminin düşmesinin ardından kayyum yönetiminin atanması ve parti genel merkezin de kayyum yönetiminin oluşturacağı tek liste ile kongreye gitme kararına varmasından sonra, Merkez İlçe Başkanı Serkan Adabaş’ın İl Başkanı İbrahim Ayhan’a yönetimde bazı kişilerin olmaması ve kendi vereceği isimlerin yer alması gibi baskılar uygulamaya çalışma içine girmesi boşa çıkınca, başka arayışlarda bulunmaya başladı.

Partiye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kongreye gidecek olan il yönetim listesine müdahale edemeyen Serkan Adabaş, İl Başkanı İbrahim Ayhan ve kayyum yönetimi ile tam anlamıyla ters düştü ve restler çekildi.

CHP Karabük teşkilatında uzun süredir yaşanan bölünmeler nedeniyle Genel Merkezin tekrar parti içinde birlik ve beraberliğin tesisi için kongreye tek liste ile gidilme kararını tüm partililer desteklerken, Serkan Adabaş'ın parti içindeki tek hakimiyetciliğin kaybolmaması için yaptığı bu girişimleri yine bölücülük olarak değerlendiren partililer, Adabaş'a tepki gösretmeye başladılar.

İl Yönetimini kontrol altına alma çalışmaları boşa çıkan CHP İlçe Başkanı Adabaş, kongre sonrası mevcut kayyum yönetiminin muhtemelen gelmesi ile kendi yerinin ısınacağını anlamasıyla, kongreye başka adaylar çıkarma çalışması içine girdiği belirtiliyor.

Başta, Bayram Karadağ’ı ikna etmeye çalışan Serkan Adabaş, İbrahim Ayhan Başkanlığında mevcut yönetimin kaybetmesi için çalışmalar içinde olduğu CHP kulislerinde konuşuluyor.

CHP’liler “Serkan Adabaş zaten öteden bu yana parti içinde hep kişilerin arkasından işler çevirerek ortalığı karıştırmayı kendine meslek haline getirmiş. Partinin şu an tek hakimi olarak kendisini görmeye alışan ilçe başkanı, artık o dönemin kapandığını ve kendi koltuğunun da sallantıda olduğunu görünce her türlü mikserliği yapmaya başladı.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.

Editör: Haber Merkezi