Türkiye’nin ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi, Karabük’te bir türlü varlık gösteremiyor.

CHP’nin son yerel ve genel seçimlerde iddiasını ortaya koyamaması ve bir türlü silkelenip ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de iddialı bir platforma oturamaması, sol oyların bir kısmının MHP’ye kaymasına neden oluyor.

1 Kasım’da yapılacak olan genel seçim tekrarı öncesinde AK Parti’den 18, MHP’den 6 aday adayı çıkmasına rağmen, CHP’den yalnızca iki aday adayın müracaat etmesi, CHP’ye olan ilginin ne kadar az olduğunu reel bir şekilde ortaya koyuyor.

Milletvekili adayı olmak isteyenlerin, seçilme ihtimalini görmeleri halinde yola çıktıkları yine ayrı bir gerçek.

CHP’den Karabük’te seçilme ihtimali bu kadar az görüyorlar ki, aday olmak için müracaat edenlerin sayısı da yok denecek kadar az.

Şu an Erdoğan Dinçel ve Karabük’ün iyi tanıdığı diş hekimi Bora Beniç’in eşi Gülsün Beniç adaylık için partiye resmi müracaat da bulundular.

Gülsün Beniç’de adaylık için müracaat etmese, ikinci aday konusunda CHP neredeyse ona buna rica edecek durumda.

1 Kasım seçimleri öncesi delege seçimi yapmayan, parti tabanında bir heyecan, hareketlilik oluşturmayan CHP’de “Bizim olsun, küçük olsun” anlayışı bir türlü terk edilemiyor.

Seçimler öncesi aday adayları ile sürekli gündemi meşgul eden AK Parti ve MHP’nin yanı sıra CHP silik bir konumda.

Güçlü isimlerin adaylığı söz konusu olduğu zaman da, bir şekilde önü kesiliyor, vazgeçtiriliyor.

Neden..?

“Ben aday olacağım”, “O aday olmalı” fikrine saplanıldığı için.

CHP, Karabük’te silik pozisyonunu daha da silik bir hale getiriyor ve ondan sonra “sol seçmen partisine destek vermedi” deniliyor.

Sol seçmen partisine neden destek vermedi, neden kendi siyasi görüşü ile taban tabana zıt olan MHP’ye oy verdinin tartışması yapılıyor.

Sol seçmen, aslında kendine göre bilinçli…

AK Parti’nin karşısında kazanabilecek en güçlü parti kimse ona yöneliyor.

CHP Karabük’te “Ben aday olmalıyım” ya da “Benim desteklediğim kişi aday olmalı” düşüncesinden sıyrılarak, “kazanabilecek bir isim aday olmalı” düşüncesine ne zaman kavuşursa, işte o zaman acınası durumdan da kurtulur.

Türkiye’nin ana muhalefet partisi olan CHP’nin Karabük’ten yalnızca iki kişinin adaylık müracaatı yapması her şeyi zaten ortaya net bir şekilde koymuyor mu..?

 

Editör: Haber Merkezi