CHP KARABÜK İL TEŞKİLATI SEÇİMLERDE DE KARIŞIYOR


 

OVACIK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÜNAL GÜLEM PARASIZLIKTAN AĞLIYOR


 

İLÇELERE GİDEN PARANIN AKIBETİ BELLİ DEĞİL


 

MERKEZ İLÇEDE İSTİFALAR ZOR DURDURULDU


 

chp-bascalan


Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ ile Merkez İlçe Başkanı Serkan Adabaş seçimlerde de yine yapacaklarını yapıyorlar.

CHP Karabük Teşkilatının ilçelere gönderdiği paraların bir taraftan akıbeti bilinmezken, diğer taraftan Ovacık Belediye Başkan Adayı Ünal Gülem isyan ediyor.

İlçelere geçtiğimiz hafta seçim paralarını gönderen İl Başkanı Bayram Karadağ, yine bir şaibe iddiasının gölgesinde kalmaya başladı.

Eflani ve Eskipazar’a gönderilen seçim paralarının akıbeti belli değil ve seçim ile ilgili harcamalar yapılmadığına dair bu ilçelerden haberler gelmeye başladı.

Ovacık Belediye Başkan Adayı Ünal Gülem ise partisinin kendisine hiçbir destek vermediğini ifade ederek ciddi iddialarda bulundu.

ulan-gulemÜnal Gülem “CHP Ovacık Belediye Başkan Adayı olduğum günden bu yana partimin bir kuruş desteğini görmedim. Geçtiğimiz hafta İlden, Ovacık İlçe teşkilatına 5 Bin TL para gönderildi. İlçe başkanına seçim için bazı çalışmalar yapalım diyorum. ‘Ne çalışması, para mı var?’ diyor. İlden para geldiğini söylüyorum, ‘Sen karıştırma o tarafları. Senin parayla ne işin olur?’ şeklinde cevaplar veriyor. Seçim büromuzda bir çay demlensin istiyorum, ilçemizin bazı yerlerine birkaç poster asılsın diyorum, akşamları hemşerilerimizin evine seçim çalışması için giderken bir kilo kuru pasta getirelim istiyorum ama ilçe başkanı bir kuruşluk masraf yapmaya yanaşmıyor. Ben cebime para istemiyorum. Seçim çalışmalarındaki bazı masrafların karşılanmasını bekliyorum ama maalesef o da olmuyor.” Diyerek isyan etti.

Ünal Gülem, İl Başkanı Bayram Karadağ’ın ise bu sorunlara sessiz kaldığını belirterek şunları söyledi;

“İlçeye seçim çalışmalarının karşılanması için gönderilen paradan, hiçbir şekilde yararlanamadığımı il başkanı Bayram Karadağ’a söyledim. Tamamen duyarsız kalıyor. Madem seçimde bazı çalışmalar için gönderilen bu para harcanmayacaktı, peki neden gönderildi? Birileri cebine atsın mı diye gönderildi.”

İL BAŞKANI KARADAĞ, YİNE İLÇE BAŞKANLARI İLE SEÇİM PARALARINI PAYLAŞIYOR İDDİASININ ALTINDA KALDI

Eflani, Eskipazar ve Ovacık gibi yerlere ciddi miktarların gönderildiği belirtilirken parti içinde bazı dedikodular, içinde bulunduğumuz seçim sürecinde yine CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ’ı şaibe altında bıraktı.

Partililer “İlçelere genel merkezden seçim çalışmalarının karşılanması için kucak dolusu paralar gönderiliyor, fakat seçimler için ilçelerde hiçbir çalışma yapılmadığını gözlemliyoruz. İl Başkanı, geçtiğimiz seçimlerde çıkan dedikoduyu gerçekten uyguluyor mu acaba. İlçelere paraları gönderip daha sonra aralarında paylaşıyorlar mı? Ovacık adayımızın isyanı her şeyi açık bir şekilde gösteriyor. Bu rezilliğe birileri dur demeli.” Şeklinde, şikayetlerini dile getiriyorlar.   

MERKEZ İLÇEDE İSTİFALAR ZOR DURDURULDU

Seçim çalışmalarında İl Başkanı Bayram Karadağ ile Merkez İlçe Başkanı Serkan Adabaş’ın zaman zaman göstermelik yer aldıklarını ve hiçbir çalışmaya destek vermediklerini ifade eden bazı il ve merkez ilçe yöneticileri istifa ettiklerine dair dilekçelerini verdiler. Bazı Genel Başkan Yardımcılarının konuya müdahale ederek, istifaları şimdilik durdurdukları da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.  

Editör: Haber Merkezi