CHP K20130108AW000819_01arabük İl Başkanı Zeki Karadayı, Karabük’ün çözülmeyen sorunları olduğunu bunların en önemlisinin hava kirliliği olduğunu söyledi.

CHP Karabük İl Başkanı Zeki Karadayı, basın açıklaması yaparak, Karabük’ün çözülmeyen sorunları olduğunu kaydetti. Hava kirliliğine de dikkat çeken Karadayı, doğalgaz kullanımının artmasına rağmen hava kirliliğinin düşmediğini söyledi.

Açıklamasına 1914 yılında Sarıkamış’ta şehit olan 90 bin Mehmetçiğin ve Zonguldak Kozlu’da meydana gelen cinayet gibi kazada hayatlarını kaybeden 8 maden işçisini anarak başlayan Karadayı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Umarım yeni yıl Karabük’ümüzde, ülkemizde, dünyada barış ve kardeşlik içinde geçer. Her ne kadar kendi aydınlarını, gazetecilerini, parasız eğitim isteyen öğrencilerini, subaylarını hapse atmış. komşuları ile kavgalı, teröre boyun eğmiş gibi görünen ülkemizde barış zor olsa da imkansız değildir. Temel ihtiyaçlara her gün zam gelirken enflasyon düşük gösterilerek; emekli, memur, işçi maaşlarına; adeta sadakaya muhtaç edercesine komik zamlar yapılmış, emeği ile alın teri dökerek evine bir lokma ekmek götürebilme çabası içinde olan insanlarımızın sıkıntıları bir kat daha arttırılmıştır. Herkes bilsin ki; Cumhuriyet Halk Partisi20130108AW000819_02 iktidar olduğunda gerçekten halk iktidar olacaktır. Milli gelirden herkes payını alacak, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir. Bildiğiniz gibi Karabük’ümüzün yıllardır süre gelen ama bir türlü çözülemeyen problemleri var. Bunlardan en önemlisi hava kirliliği. Kentimizde doğal gaz kullanımı bu kadar yaygınlaşmışken neden soluduğumuz hava kalitesi bir türlü normale dönmek yerine tehlike sınırının üstün de seyretmeye devam eder? Seyreder diyorum çünkü bu şehri yönetenler de sadece seyrediyorlar. Valilikte ya da belediyede hava kirliliğini önleme adına bir çalışma yapılıyor mu? Yoksa yapılıyor da biz mi duymuyoruz? Yıllardır bu şehrin otopark sorununu çözmeye çalışan var mı? Sadece yollar otopark alanına döndürülmüş ücreti ise asgari ücretin daha yeni 774 liraya çıkmış olduğunu düşünürsek gerçekten araç sahiplerinin cebini yakıyor. Cumhuriyet kenti olması ile övündüğümüz Karabük’te üniversite öğrencilerine, emeklilere kısacası insanlarımızın aileleriyle vakit geçirebilecekleri sosyal yaşam alanlarının merkezde olmaması bir eksiklik değimlidir? Birde son günlerde eğitim camiamızı ilgilendirdiği sanılan ama herkesi ilgilendirmesi gereken, Milli Eğitim Müdürlüğünün il içinde yapmış olduğu görevlendirmeler var. Bu görevlendirmeler de hangi kriterler gözetilmiştir. Okullara öğretmenlerimizin taleplerinin olup olmadığı sorulmuş mudur? Bunları takip ediyoruz çünkü eğitim gerçekten çok önemlidir. Eğitim seviyesi her zaman en üstte olmalıdır ki, düşünen, sorgulayan, bilinçli bir nesil yetişsin. Eğitim seviyesi düşük olan toplumlar; başkaları tarafından yönetilmeye, köle olmaya mahkumdurlar.

Karabük’ümüzde güzel şeyler de olmuyor değil, Karabük Üniversitesinin hızla büyümesi, önümüzdeki günler de Tıp Fakültesi araştırma Hastanesinin açılacak olması Karabüklü olarak bizlere mutluluk veriyor. Geçtiğimiz günlerde 100. Mahallesi’nde yaşanan protesto gibi olaylar, yaklaşık 25 bin öğrencisi olan Karabük Üniversitesin de her zaman yaşanabilir. Önemli olan Karabük Emniyetinin zamanında önlem alarak olayların büyümesini önlemiş olmasıdır. Emniyet teşkilatımızı ve Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesini bir an önce hayata geçirmeye çalışan rektörümüzü kutluyorum”

 

Editör: Haber Merkezi