AK PARTİ KADIN KOLLARI’NIN RESMİ ARAÇLA KUMANYA DAĞITMASINA CHP KARABÜK İL BAŞKANLIĞI’NDAN DA SERT TEPKİ GELDİ.



 

CHP İL BAŞKANI AYHAN “KONUYU TBMM GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ”


 

chp-kumanya


 

AK Parti Karabük Kadın Kolları’nın İl Özel İdare’ye ait resmi plakalı araçla üye kaydı yapma karşılığında kumanya dağıttığı olaylarına tepkiler peş peşe gelmeye başladı.

MHP Karabük İl Başkanlığından sonra Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanlığı da bu gün bir basın toplantısı yaparak yaşanan bu olaylar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Karabük İl Başkanı İbrahim Ayhan yaptığı basın açıklamasında AK Parti Karabük İl Teşkilatına, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Meclis Başkanına ağır yüklendi. Ayhan yaptığı açıklamada aynen şu görüşlere yer verdi;
Dün il merkezi, Fatih mahallesinde Karabük İl Özel İdareye bağlı resmi plakalı bir araç içinde AKP Karabük Kadın Kolları yöneticilerinin vatandaşları partiye üye yaparak kumanya dağıttığı, basın mensuplarının çektiği görüntü ve fotoğraflarla açıkça ortaya konulmuştur.

AKP Hükümeti ‘fakir, fukarayı koruyoruz’ görüntüsü altında, gelir düzeyini açlık seviyesi altına indirdiği halkı, adeta birkaç parça gıda maddesinin içerdiği kumanya ile kendine bağlı hale getirmeye çalışmaları yıllardır konuşulmakta ve görülmektedir. Tüm illerde uygulanan bu asimile politikası Karabük’te net bir şekilde belgelenmiştir.

AKP’nin hükümette kalma adına, son beş yılı aşkındır halka kömür ve gıda maddesi dağıtmasının altında başka nedenler olduğunu hemen hemen her kesim kavramaya başlamıştır.

Halkını düşünen hükümetler, vatandaşın gelirini ilkönce açlık seviyesi altına çekip, daha sonra bu tür gıda ve kömür gibi malzemeleri dağıtarak kendine bağımlı hale getirmez.

Başarılı ve basiretli hükümetlerin ülkeyi yönetme politikasında, halkının gelir ve yaşam seviyesini yükseltme çalışmaları olmalıdır.

Türk Milletini adeta dilenci konumuna düşüren bu zihniyeti dün lanetledik, bu gün de lanetliyoruz. Ulu önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi aslında ‘Türk Milleti Asildir’ ama AKP zihniyeti ülkemizdeki tüm değerleri yok etmeye çalıştığı gibi bu değerimizi de yok etmeye çalışıyor.

Fatih mahallesinde meydana gelen olayda, Karabük İl Özel İdare’ye ait resmi plakalı bir aracın içinde yer alan AKP Karabük Kadın Kolları yöneticilerinin, özellikle mahalledeki kadınların nüfus cüzdanlarını toplayarak, partiye üye yapma ve ardından da bunun karşılığında kumanya vermesi bizi hayretler içine düşürmüştür.

Devletin resmi aracını kullandıran, kullanılmasına göz yuman ve kullanan siyasi zihniyete buradan şunları söylüyoruz;

Toplumun her kesiminden alınan vergiler ile alınan ve yakıtı doldurulan resmi plakalı bir araç, hiçbir siyasi partiye hizmet edemez.
İl özel idaresi AKP’nin yan kuruluşu oldu da bizim mi haberimiz yok.  Özel idare Genel Sekreterinin aracın nerede olduğundan haberi yok. Konuyu araştıracağını söylüyor.

İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Hüsnü Özcan’ın açıklamaları da bizce gerçeği yansıtmamaktadır. Eğer gerçekten iyi niyetle yapılmış bir faaliyet olsa idi yardım AKP ye üye olanlara yapılmazdı.

Bu insanları 11 yıldır yoksullaştıran sizsiniz: Atatürk ve Cumhuriyete sahip çıkan, vatansever, AKP ye üye olmayan insanları ayırmayı insanlıkla Müslümanlıkla nasıl bağdaştırıyorsunuz.

CHP olarak biz Konunun takipçisi olacağız ve TBMM’ye de taşıyacağız. Bu aymazlığın, utanmazlığın ve insan onurunu tanımayanların hadlerini sandıkta bildireceğiz.

Son olarak yetkilileri ve sorumluları göreve davet ediyoruz.