CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYLIK LİSTESİ NASIL BELİRLENECEK..?


 

ÖNSEÇİMDE BİRİNCİ OLAN CEVDET AKAY’A İKİNCİ SIRA ADAYINI BELİRLEME TASARRUFU CEVDET AKAY’A BIRAKILMALI MI..?


 

cevdet-onu-acilmali

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleştirilen önseçim sonucunda Cevdet Akay, Mustafa Akay ve Fikret Gökçe Milletvekili adaylığı için yarıştı.

Yaklaşık Bin kişinin oy kullandığı ön seçimde oyların %70’ini alan Cevdet Akay birinci, Mustafa Akay ise ikinci oldu.

Babaları amca çocukları olan ve aynı soyadı taşıyan Cevdet Akay ile Mustafa Akay CHP'nin Karabük Milletvekili aday listesini böylece belirlemiş oldu. Şimdi herkes, "seçimlerde iddialı olunacak ise aynı soyadı taşıyan iki akrabanın aynı listede yer alması seçimlere olumsuz olarak yansıyacak mı" sorusunu sormaya başladı.

“CHP üyesinin iradesine saygı duyulmalı ve Cevdet Akay, ikinci sıra adayını kendisi belirlemeli” görüşünü taşıyan parti tabanı, Mustafa Akay ile Fikret Gökçe’nin, Cevdet Akay’ın önünü açmak ve elini güçlendirmek için tasarrufu kendisine bırakması gerektiği görüşünü taşıyor.

KARABÜK NET HABER’İN ANALİZİ


Demokrasinin en güzel örneği olan önseçim CHP’de yaşandı ve aday adayları parti tabanın iradesine kendini teslim etti. CHP tabanı ‘Cevdet Akay’ dedi ve şimdi sıra Mustafa Akay ile Fikret Gökçe’de.


Mustafa Akay ve Fikret Gökçe, seçimlerde iddialı olmaya kararlı olan Cevdet Akay’a listenin ikinci sırasını belirleme hakkını kendisine vermelidirler.


Eğer Cevdet Akay, ikinci sırayı kendisi belirler ve seçimlere eli daha da güçlenmiş şekilde girerse, seçimi kazanamasa bile öne sürecek mazereti olamaz.


Bu nedenle Sayın Mustafa Akay ile Fikret Gökçe, Cevdet Akay’a net bir şekilde “İkinci sırayı sen belirle” demeleri gerekir.


Editör: Haber Merkezi