CHP KARABÜK İL TEŞKİLATININ KONGREYE GİTMESİ İÇİN İLÇE BAŞKANLARI TOPLANDI


 

chp-ihtilal

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanlığı görevinden istifa ederek ayrılan Bayram Karadağ’dan sonra il yönetiminin kendi arasından çıkardığı yeni İl Başkanı Zeki Karadayı, parti teşkilatında ağırlığını hissettiremedi.

CHP İlçe Başkanları, önümüzdeki yerel seçimler öncesi istifalar ile sarsılan ve bir türlü toparlanamayan İl Teşkilatı’nın kongreye gitmesi yönünde bir araya geldiler.

Edinilen bilgilere göre, Merkez İlçe Başkanı Serkan Adabaş’ın bulunmadığı ve sonradan kendisi ile diğer ilçe başkanlarının görüştüğü toplantıda parti içinde bulunan sorunlar masaya yatırıldı.

İlçe Başkanları “Yerel seçimler öncesi, daha güçlü bir parti teşkilatı için çaba sarf edilmelidir.  Hırpalanmış, istifalar yaşanmış ve birçok sorunlardan dolayı yıpranmış bir il teşkilatı ile seçimlere giremeyiz. Karabük İl Kongresi biran önce yapılmalıdır. Kongre öncesi bir komisyon kurularak birlik ve bütünlük çalışmaları yapılmalı ve Karabük genelinde partiye hizmeti geçmiş kişiler ile irtibata geçerek ortak bir paydada buluşulmalıdır. Bu sorunları şu anki İl Başkanımız Zeki Karadayı da görmektedir. Sayın İl Başkanımız tüm bu düşüncelerimizi yok sayarsa, önümüzdeki seçimlerde yaşanılacak bir başarısızlığın sorumluluğunu kendisi taşıyacaktır.” Şeklinde düşüncelerini beyan ediyorlar.

İL BAŞKANI “GENEL MERKEZ NE DERSE YAPARIZ”zeki_karadayi

CHP Karabük İl Başkanı Zeki Karadayı’nın ise ilçe başkanlarının bu çıkışı karşısında hala ısrarcı olması tepkiyle karşılanırken, Karabük Net Haber’e şu görüşlerini beyan etti;

“Biz il yönetimi olarak devam kararı aldık. Parti Genel Merkezimizden bize kongreye gitme yönünde en küçük bir ifade sunulmamaktadır. Genel Merkezimiz bize en ufak bir şekilde kongreye gidin ifadesini belirtsin, İl Başkanı olarak o gün kongre kararı alırız.”

20121130AW000713_01MERKEZ İLÇE “GEREKEN NEYSE YAPILMALI”

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Serkan Adabaş ise Karabük Net Haber Editörlüğüne verdiği özel demeçte “CHP’nin Karabük’te sorunları ortadadır. Önümüzde bir dizi seçimler yaşayacağız. 2014 Yerel Seçimleri, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve 2015 Genel Seçimleri. Bu seçimlerde başarıyı yakalayacak teşkilat ile hazırlanılmak bir realite. Önümüzdeki seçimlerde başarıyı yakalamak adına ne gibi çözümler bulunacaksa uygulamaya konulmalıdır. Bu lokal çözümler arasında kongreye gidilmesi gerekiyorsa onun da çalışması yapılmalı.” Diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi