CHP İL BAŞKANI ERDOĞAN DİNÇEL “ÖN SEÇİMLE PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ EN GÜZEL ŞEKİLDE İŞLETTİK. ÜYE İRADESİNİ ORTAYA KOYDU”


 

chp-tam-kadro

 

CHP Karabük İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel, CHP’nin 29 Mart tarihinde yapılan ön seçimle parti içi demokrasiyi en güzel şekilde işlettiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erdoğan Dinçel, ilçe başkanları ve parti yönetimi ile birlikte kahvaltılı basın toplantısı yaparak değerlendirmelerde bulundu.

Basın toplantısına CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Cevdet Akay şehir dışında olduğundan dolay katılmazken, 2. Sıra adayı Mustafa Akay ise hazır bulundu.

Dinçel toplantıda, örgütlenme çalışmaları, 29 Mart tarihinde yapılan ön seçim ve Karabük gündemine dair değerlendirmeler yaptı.

CHP’nin yerel seçimlerden sonra sıkıntı yaşamaya başladığını, örgütlerde sıkıntının had safhaya ulaştığını, bu durum karşısında Genel Merkezin 4 Şubat 2015 tarihinde İl Başkanlığında değişiklik yaptığını belirten Dinçel “Aynı tarihte il başkanı olarak atandım. Bundan sonra ilk yapılacak iş il yönetimini oluşturmak oldu. Bir hafta içinde il yönetimini oluşturduk. Ardından İlçe örgütlenme işlerini yaptık. Bu süreç 45 gün sürdü. İl yönetimindeki değişiklikle beraber, Merkez İlçe yönetiminde de değişik yapma gereği duyduk. İlçe yönetiminde köklü bir değişikliğe gittik. Şunu tekrar belirtmek isterim ki, bu arkadaşlarımız başarısız olduklarından veya görevlerini iyi yapamadıklarından dolayı değişmedi. Hepsinin emeği var, hepsine teşekkür ediyoruz. Bu arkadaşlarımızla yine gerek yönetimde, gerek üye bazında çalışmaya devam edeceğiz. Yine bildiğiniz gibi Safranbolu ilçe teşkilatımızda görevden alınmıştı. Biz burada örgütlenme çalışmasını yaptık, aynı zamanda partimizi yeni binasına da taşıdık. Merkez İlçe değişti ve yeni atama yapıldı. Eflani’de örgütlenme işlemi yanında partimizi yeni binasına taşıdık ve açılışını yaptık. Ovacık ilçe aynen devam etti, burada fiziki mekan değişikliği yaptık. Eskipazar’da yeni başkan ve yönetimi belirledik, binamızı değiştirdik. Yenice eski binasında devam ediyor” dedi.

“İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ ZOR OLACAK”
7 Haziran tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP’nin iktidar olacağını, fakat iktidar yürüyüşünün zor olacağını belirten Dinçel, “Karşımızda rakip yok, devlet gücü var, sermaye gücü var, medya gücü var, hükümet gücü var, tehdit var; yani çok şeyle mücadele ediyoruz. Bu yüzden dinamik, taze kana ihtiyacımız var. 7 Hazirana tarihinde bu çalışmalarımızdan başarılı çıkacağımıza inanıyorum” dedi.

“ÖN SEÇİMDE ÜYE İRADESİNİ ORTAYA KOYDU”
CHP’nin 29 Mart’ta Karabük dahil olmak üzere bir çok ilde ön seçim yaptığını, Karabük İl Örgütünün de 29 Mart Pazar günü sandığa giderek oy kullandığını, Parti içi demokrasiyi işlettiğini kaydeden Dinçel “CHP 2011 yılında da olduğu gibi parti içi demokrasiyi işletti. CHP, Parti içi demokrasiyi işleten tek partidir. Parti örgütü 29 Mart’ta iradesini ortaya koymuştur. Diğer partilerin temayül sandıkları açılmadan Ankara’ya taşırken, Biz Ankara’ya taşımadık. Hepimizin gözü önünde bir seçim gerçekleşti, üyelerimiz adaylarını belirledi. Tüm üyelerimiz ve partililerimiz demokrasinin en güzel örneğini verdi. Hepsine teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.

20150404AW374120_01“3 NİSAN SÖNÜK KUTLANDI”
3 Nisan tarihinin hem Karabük hem de Cumhuriyet Halk Partisi için önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan Dinçel şunları söyledi;

“Bu yıl kutlamalar her zamankinden daha sönük geçti. Türkiye’nin en büyük kazanımı olan Demir çelik İşletmelerini Mustafa Kemal’in talimatı ile İsmet İnönü’nün temel atması ile kuruldu. CHP’nin Karabük temellerini atması ile büyük gurur duyuyoruz. Tüm bunlara rağmen kutlamaların çok sönük geçti, ne Atatürk’ün, ne de İsmet İnönü’nün ismi kutlamalarda duyulmadı, bu bizleri son derece üzdü. Şu kabul edilmelidir ki; İsmet İnönü CHP’nin ikinci başkanıdır, bu bir gerçektir. Demir çelik Fabrikalarında İnönü büstünün Karabük tarihine yakışır şekilde uygun bir yerde olmasını çok söyledik. Geçtim büst koymayı, olanı da kaldırdılar. Biz bugüne kadar merak ettik, hangi genel müdür koyacak diye. Yeni Genel Müdür gereğini yapacaktır, buna inanıyoruz, bu beklenti içinde olduğumuzu da ifade ediyorum.”

“AVUKATLAR HEDEF HALİNE GETİRİLDİ”
5 Nisana avukatlar gününü de kutlayan Dinçel “5 Nisan avukatlar gününü kutluyorum. Yargının en önemli unsurlarından olan yargıyı bugün daha itina ile anmak gerekiyor. Avukatlar bugün tehdit altında. 31 Mart tarihinde Türkiye terörle sarsıldı. İstanbul Adliyesinde bir savcımızı kaybettik, Savcı Mehmet Kiraz katledildi. Bu saldırı ile birlikte avukatlar hedef haline getirildi, bunu kınıyorum. 31 Mart’ta hükümet acizliğini ortaya koymuştur. Sadece bu konuda değil, birçok konuda acizliğini ortaya koymuştur. Burada elektrik kesintisi ise önemli bir ayrıntıdır. Aradan beş gün geçmesine rağmen halen kesintinin sebebi açıklanmadı, sebebi bulanamadı bile. CHP bunu yakından takip ediyor. Bu durumda insanlarda şu düşünce oluşuyor  ‘çok farklı şeylerin provası mı yapılıyor’ dedi.

Editör: Haber Merkezi