SAFRANBOLU CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI ÇİFTLENDİ


 

CUMHUR ONKARDEŞLER’DE ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI


 

 

cumhur-chp


Safranbolu Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Cumhur Onkardeşler, Safranbolu Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Safranbolu Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Cumhur Onkardeşler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya; CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, eski İl Başkanları Suat Atalay, Zeki Karadayı, İbrahim Ayhan, Adnan Yüce, eski Karabük Merkez İlçe Başkanı Mustafa Cıngıllıoğlu, Safranbolu ilçe kadın kolları ve gençlik kolları ve çok sayıda partili katıldı.

Bölgemizde tanınan iş adamı Osman Natıroğlu, diğer siyasi partilerin yöneticileri ve çeşitli kesimlerden kişilerin katılımı da dikkatleri çekti.

cumhur-chp-2Öte yandan İl Başkanı Bayram Karadağ’ın, CHP’nin tek il genel meclis üyesi Mehmet Oğuz’un ve Onkardeşler’in Belediye meclisindeki partili meclis üyelerinin birçoğunun da katılmadığı gözlerden kaçmadı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan İlçe Başkanı Abdullah Çakır, yerel yönetimlerde iddialı olduklarını belirterek, “CHP’de adaylık başvuru süreleri daha önce 31 Ekim’e kadar açıklanmıştı, fakat genel Merkezimizin aldığı bir kararla bu süre 1 Eylül’e uzatıldı. Safranbolu’da daha önce adaylık başvurusu yapan Bülent Türkoğlu vardı, ikinci olarak Cumhur Onkardeşler de adaylık başvurusu yapmak üzere bizden basın açıklaması yapmak istediğini söyledi bizde kabul ettik. Safranbolu’da CHP seçimlere ciddi şekilde hazırlanmaktadır. Bunları basından ve kendi yayınladığımız gazeteden sizlere duyurmaya çalışıyoruz. Biz Safranbolu7da yerel yönetimlerde iddialıyız, bunları da projelerimiz ile ortaya koyacağız” dedi.

Belediye başkanlığını aday adaylığını açıklayan Cumhur Onkardeşler ise “Öncelikle Safranbolu’nun bugünlere gelişini, Dünya Mirasına dahil bir kent oluşunu hazırlayan, Safranbolu markasının oluşmasına büyük katkı sağlayan ve bu markanın uluslar arası platformlarda tescil ettirilmesinde emeği geçen tüm yöneticilere teşekkürlerimi sunarım. Ben burada verilen mücadelenin, kat edilen mesafenin Safranbolu için ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Safranbolu’yu hem ülkemizin hem de dünyanın gözdesi bir şehir haline getirmek ilk hedefim olacaktır. Safranbolu halkının sorunlarını, ihtiyaç ve beklentilerini bilmekteyim. BU sorunların, yaşadığı şehri seven, ülkesini seven, gelenek ve göreneklerine bağlı, sosyal demokrat kadrolar ile aşılacağı inancındayım. Saygı değer Safranbolular; bildiğiniz gibi 2014 yerel seçimlerine 8 ay gibi çok kısa bir süre kaldı. Önümüzdeki seçimler Safranbolu için hatta Türkiye için dönüm noktası niteliğindedir. Yaklaşık 11 yıldır ülkemizi cumhur-chp-3yönetmekte olan AK Parti’nin hoşgörüden uzak ve merkezci yönetim tarzı, yerel yönetimlerde de kendisini fazlasıyla hissettirmektedir. Safranbolu gibi UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan bir kentin yerel yönetiminde hoşgörü, eşitlik ve güven ilkesi ışığında, çağdaş bir anlayış, halkın yönetime daha fazla katılımının sağlanması gerektiğine inanmaktayım. Atatürkçü çağdaş, herkesi kucaklayan, iş alanları oluşturan, işçisiyle, işvereniyle, emeklisiyle, memuruyla, esnafıyla, basınıyla barışık, gençlerimiz ve kadınlarımızla omuz omuza, çevreye, sanata ve kültüre gereken değeri veren bir belediye yönetimi için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Safranbolu Belediye Başkanlığına aday adayıyım. Ülke geleceğinin belirlenmesinde hayati önem taşıyan bu süreçte, birlik ve beraberlik içinde hem Safranbolu’da hem de Türkiye genelinde kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Cumhur Onkardeşler aday adaylık başvuru dosyasını İlçe Başkanı Çakır’a teslim etti.