CHP SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI, KAYYUM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ


İLÇE BAŞKANI ABDULLAH ÇAKIR “SEÇİME TEK ADAYLA GİDERSEK, CHP BU SÜREÇTEN KAZANÇLI ÇIKACAKTIR”


 

safranbolu-tek-aday-chp


Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, 45 gün içerisinde Karabük İl Örgütü’nde yapılacak olan seçimlerde tek aday olması gerektiğini söyledi.

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in katılımıyla yapılan toplantının olumlu geçtiğini söyledi. İl Başkanlığını kongreye kadar İbrahim Ayhan’in yapacağını belirten Çakır, yapılacak olan kongrede tek adayın olmasını, tek aday olması halinde CHP’nin bu süreçten kazançlı çıkacağını söyledi.

Çakır “İstifalar nedeniyle Karabük il yönetimi düşmüştü. Genel Başkan Yardımcımız Adnan Keskin, Karabük’teki daha önce görev yapmış il ilçe belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve şuandaki görevdeki il ve ilçe başkanlarını çağırıp bu süreci en az hasarla atlatılabilmesi için ortak bir kararla kayyum heyetinin belirlenmesi, kayyumdan sonra yine buraya katılan bütün il ilçe belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve şuandaki görevdeki il ve ilçe başkanlarının onayıyla tek liste üzerinden seçime gidilebilmesi için partililerle fikir alış verişinde bulundu. Bana göre çok verimli bir toplantı oldu, farklı isimler gündeme geldi. Daha önce görev yapan il başkanlarımızın da desteğiyle partimizin üyesi olan İbrahim Ayhan üzerinde birleşti. CHP sosyal demokrat bir partidir, belki tekrar adaylar çıkabilir, değişik arkadaşlarımız de aday olabilir, seçim sürecine kadar bu işi götürecek İbrahim Ayhan’dır, seçimlerde farklı adaylar olursa partimiz bunu kendi içerisinde değerlendirecektir” dedi.

Herkesin aday olabileceğini belirten Çakır, kongrede tek adayın olması gerektiğini kaydederek, “Bizim tüzüğümüz gereği 13 delegenin imzasıyla herkes aday olabilir, ama partimizin birlik beraberliğinin sağlanması adına, önümüzdeki seçim süreçlerinde daha iyi hazırlanabilmesi için bu benim şahsi görüşüm, tek adayla kongreye gidersek herkes onun üzerinde birleşirse, bu süreçte CHP’nin kazançlı çıkacağına inanıyorum. Benim şahsi görüşüm tek adayla seçime gidilmesi. Şuanda kayyum olarak atanan İbrahim Ayhan arkadaşımıza açıkça destek vereceğimi belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“CHP BU SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR”
CHP’nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını kaydeden Çakır, konuşmasını şöyle tamamladı;

ibrahim-ayhan“Aslında bizde kavga yok, sosyal demokrat partinin olma geleneğidir bu, bizde her şey tartışılır. Karabük halkının bizleri diğer partililerle karıştırmamasını isteriz. Bize ‘Tek adayla neden seçimi destekliyorsunuz?’ diye de sorabilirsiniz. Bu sadece bizim görüşümüz değil, şuanda görevde olan, geçmişte görev yapmış arkadaşlarımızın görüşleriyle tek adaylık konusunda biz gidiyoruz. CHP sosyal demokrat bir parti olduğu için geleneğinde sosyal demokrasi olduğu için tabi ki, insanlar düşüncelerini açık açık söyleyebilir. Bu da basında veya kavga olarak niteleniyor. Bu kavga değildir, biz düşüncelerimizi her ortamda açıkça tartışıyoruz. Bunun özü budur, özü demokrasidir. Bunun altında başka bir şey aramamak lazım. Ben bu il başkanlığı seçimden sonra örgütlerin daha da güçlenerek çıkacağına inanıyorum. Bütün delege arkadaşlarımızın oyları ne şekilde kullanacakları konusunda gereğini yapacaklarına inanıyorum. CHP bu süreçten güçlenerek çıkacaktır.”