Cumhuriyet Halk Partisi’nin 10 Milletvekili, bugün Karabük’e çıkartma yaparak il ve ilçelerde esnafın sorunlarını dinledi


 

20130607AW000666_04

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, İstanbul milletvekilleri İhsan Özkes, Faik Tunay, Süleyman Çelebi, Kadir Gökmen Öğüt, Ankara Milletvekilleri Ayşe Gülsün Bilgehan, Bülent Kuşoğlu, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Antalya Milletvekili Arif Bulut ve Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan bugün Karabük’e gelerek esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Heyet sabah saatlerinde il merkezi ve ilçelerde çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulunduktan sonra öğleden sonra Karabük Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

20130607AW000666_02Belediye önünde milletvekilleri adına açıklama yapan Karabük bölgesinden sorumlu İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirildiklerini ve Karabük’ün sorunlarını yerinde öğrenip Meclis'e taşıyacaklarını söyledi.

Son 10 gündür İstanbul Taksim’de başlayan ve Türkiye’yi saran olaylar sonrası kaza sonucu da olsa hayatını kaybeden komiser ve diğer vatandaşların ailelerine sabırlar dileyen Öğüt, şöyle konuştu;

“Karabükspor ligde kaldı onları tebrik ediyoruz. Vatandaşlarımızın Karabükspor’a biraz daha fazla destek olmalarını istiyorum. Spor tesisleri konusunda çok eksiği olan Karabük’te tadilatta olan stadın biran önce bitirilmesi, havuzun hizmete açılması ve 10 yıldır söz verilmesine rağmen Keltepe kayak merkezinin açılması için buradan AK Parti Milletvekillerine ve Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Burada nüfus azalıyor ve çok hayırlı bir iş olarak yapılan üniversitedeki 25 bin öğrenci kapattı. Biz bu 25 bin öğrenciye yeterli sosyal şartları sağlayabiliyor muyuz, onu bilemiyorum. Bu yeterli sosyal şartları sağlayabilmek için, sinema salonları ve tiyatroları artırmamız ve park bahçeleri artırmamız lazım. Bu öğrencilerin yurt ve ulaşım eksiklikleri hat safhada. Karabük’te öğrencilerin gelmesiyle kiraların yükseldiğini ve Karabüklüye olumsuz etkiye neden olduğunu görüyoruz. Tüm yurdu saran AVM hastalığı Karabük’te var. Karabük’te iki AVM’ye giren pişman girmeyen pişman. Dışarıdaki esnaf kepenk indirip dükkanlarını kapatıyor. Esnaf kan ağlıyor. Mecliste hükümetle ilgili bir şeyler yapmamız gerekiyor”

20130607AW000666_03Karabük Devlet Hastanesi'nin üniversite hastanesi konumuna geçirildiğini ancak sadece fiyatların arttığını hizmette bir farkın yaşanmadığını savunan Öğüt, şunları söyledi;

“Hastanede her şey aynı sadece hastalardan alınan ücretler arttı. Bunun düzeltilmesi lazım. Safranbolu ilçesi bir dünya kenti. Ancak, bu kentte turizmden yeteri kadar yararlanılamıyor. Nedeni ise kalma yerlerindeki sıkıntılar. Sosyal anlamda bir şeyler bulamıyor insanlar ve Amasra'da geceliyor. Bu olmayınca katkısı olmuyor ilçeye turizmin. Belediye Safranbolu'da amfitiyatro yapıyor ancak oradaki Atatürk anıtını kaldırdı. Bu anıtı yeniden en güzel yere koymalılar. Çünkü Karabük 100 Evler'deki Atatürk İlkokulu'nu kaldırdılar yeni yapılan binaya bu adı vermediler.Kentte açık işsizlik yüzde 11 ve 12'lerde, gizli işsizlik hariç. Bunun bir an önce düzeltilmesi gerekli. Bu işsizlik yetmiyor gibi bir de kente Suriyeli göçmenleri getirdiler. Bundaki amaç ne seçimlerde faydalanmak mı yoksa ucuz iş gücü elde etmek mi bilmiyoruz. Bu konuda halk aydınlatılmalı. Onlar başımızın tacı ancak böyle parça parça illere gönderilmeleri açıklanmalı. Bu durum iç açıcı değil. Karabük'te katı atık tesisi yapılamadı. Sıkıntıları devam ediyor. Hava kirliliği halledilmedi"

Öğüt, rahmetli İsmet İnönü'nün bir büstünün KARDEMİR'in önüne konulması konusunda taleplerinin olduğunu da kaydetti.

Milletvekilleri daha sonra Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Burhanettin Uysal'ı ziyaret etti.


20130607AW000666_05