KARABÜK’TEN SORUMLU CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ KADİR GÖKMEN ÖĞÜT, SAFRANBOLU’DA ESNAFLARI GEZDİ, KARABÜK PARTİ BİNASINDA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ


chp-canlaniyor


Karabük’ten sorumlu CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Karabük’e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Safranbolu İlçe Teşkilatının davetlisi olarak, Safranbolu’da sivil toplum kuruluşlarını ve esnafları gezen Kadir Gökmen Öğüt’e partililer de eşlik etti. Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt partililer ile birlikte Safranbolu Esnaf Odaları Başkanı Mehmet Deniz ve Safranbolu Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çetinkaya'yı ziyaret etti.

20130321AW000776_03Esnaf Odası ve şoför sınıfının sıkıntılarını dinleyen Öğüt, sorunları Meclis'e taşıyacaklarını söyledi. Öğüt "Bizler sizler, tehlikeyi önceden esnafa söyleyeceğiz, fener olacağız. Esnafın kendi mesleğine daha iyi sahip çıkmasını sağlayacağız. Dünya kadar yasa geçiyor esnafla ilgili. Karabük'te kamyon şoförlerine 3 milyon TL ceza kesilmiş. Çok ciddi bir baskı var. Bu baskıyı hep birlikte bertaraf edeceksiniz. Esnaf derneklerimiz fazla bu işlere girmek istemiyorlar, burada sıkıntıları konuşuyoruz, bu sıkıntıları iktidar olarak, muhalefet olarak çözmek için çalışmanın yollarını aramak lazım. Ben bu sıkıntıları iktidara vurmak için kullanmayacağım, çözmek için kullanacağım." dedi.

Safranbolu esnaf gezileri sırasında, halkın üzerinde baskı olduğunu,  çok ciddi bir bitkinlik yaratıldığını belirten CHP’li Öğüt; “Her kesimin üzerinde ciddi bir baskı var. Ekonomik baskı bir taraftan, hak arama baskıları bir taraftan, Türkiye'de insanların yüzde 80'i dinlendiğini düşünüyor. Bu baskılar çok ciddi” dedi.

Safranbolu ilçesindeki gezilerden sonra Karabük İl Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Öğüt, parti teşkilatı ile ilgili çeşitli konulara da değindi.

20130321AW000776_02Parti lokalinde bir açıklama yapan CHP’li Milletvekili Öğüt; “Karabük’te il ve ilçe yöneticileri ile seçim startı verdik. Karabük'ün sorunlarıyla 1.5 yıldır yerinde tespit ederek Meclis'te gündeme getirdik. Karabük ile ilgili bir araştırma önergesi verdim. Diğer AK Partili vekiller kabul ederse, Meclis'te bu sorunları masaya yatırarak görüşeceğiz. AK Partililer, 'Karabük çok ilerledi, Karabük eski Karabük değil' diyorlar. Biz bazı şeyler yapıldı, üniversite muhteşem bir olay ama daha iyi Karabük Türkiye'nin ilk sanayi bölgesi olması nedeniyle çok daha iyi olmalı diyoruz. En önemli konu göç veren değil, göç alan bir yer olmalı diye düşünüyoruz. Burada üç milletvekili vardı, iki milletvekiline düştü, bu göç vermenin karşılığıdır. AK Partili Karabük Milletvekillerinin Karabük ile ilgili çalışmasında destek olmaya çalışıyorum, destek olacağımın da sözünü veriyorum. Şu ana kadar bize bir şey getirmediler. Çankırı milletvekillerine söylediğim de ortak şeyler yapıyoruz, maalesef Karabük ile ilgili olumlu bir şey olmuyor. Karabük'te taş üstüne taş koyan herkese desteğimiz var. Karabük benim çocukluğumun ili, çok sevdiğim bir yer. Sosyal yaşamın daha azalmış olduğunu görüyorum, üzülüyoruz. Gelin birlik olalım, siyaset ayrımı yapmadan bölgeye hizmet sunalım.” dedi.

Önümüzde bir yerel seçim olduğunu da belirten Öğüt “Örgütümüzü bu seçime hazır görmekten mutluluk duyuyorum. Gittiğimiz her yerden partimizle ilgili olumlu olarak mesajlar aldık. Bizi muhalefet değil, iktidar partisi olarak görmeleri bizi mutlu etti. Karabük’te geçici bir yönetim seçtik. Nisan ayı içinde oğlan üstü genel kurulumuz olacak. Biz istiyoruz ki buraya aday olacak kişi gecesini, gündüzüne katmayacaksa aday olmasın. Gecesini gündüzüne katacak kişiler ile çalışacağız. İnanıyorum ki bu yapılacak olan genel kuruldan Karabük’te partimiz daha da güçlenecektir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi