CHP KARABÜK İL BAŞKANI ZEKİ KARADAYI “RAHAT BIRAKILMADIK”

 

chp-istifa-acikladilar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Yönetimi, toplu olarak istifa ettiklerini açıkladı.

CHP Karabük İl Başkanı Zeki Karadayı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte parti binasında basın açıklaması yaparak, istifalarını genel merkeze 20130227AW000747_02gönderdiklerini söyledi. Rahat bırakılmadıklarını belirten Karadayı, şöyle konuştu;

“Biliyorsunuz partimizde son günlerde istifalar ile ilgili bir süreç vardı. Biz, il yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte normalde devam etme kararındaydık, çünkü yaptığımız çalışmalarla CHP’yi Karabük’te belirli bir noktaya yükseltmeyi hedeflemiştik ve bu hedefe adım adım gidiyorduk. Ama hepinizin malumudur ki, bir türlü rahat bırakılmadık. Sürekli dışarıdan müdahaleler, sürekli saldırılar artık öyle bir noktaya geldik ki, genel merkez ile de görüşerek arkadaşlarımızla dün akşam bir toplantı yaptık, bu işin böyle gitmeyeceğini, esas olan CHP olduğunu söyledik ve istifalarımızı genel merkeze gönderdik."

Hiçbir zaman kendi çıkarlarını ön plana koymadıklarını anlatan Karadayı, şunları söyledi;

"Ben ve arkadaşlarımın tek hedefi var Karabük’te CHP’yi iddialı bir noktaya getirmek. Önümüzdeki yerel seçimleri almak, bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapmaktı. Aslında yönetimimizde istifalar olmasına rağmen düşme olmadı. Ama tabii ki belirli bir sayıya geldik artık bu kritik sayılarda durmaktansa yönetim olarak toplu bir şekilde istifa edip önümüzdeki yerel seçimlerde partiyi güçlü bir yönetimle yeniden ayağa kaldırmanın hedefini önümüze koyduk. Bizim tek hedefimiz Karabük’te CHP’yi yerel seçimlerde iddialı duruma getirmek. Adaylık konusunda önümüzdeki süreçte ne olur ne olmaz bakacağız. Dışarıdan müdahalelerle düşmedik, sayı kritik noktaya geldiği için biz yönetim kurulu olarak karar verdik dün akşam istifalarımızı topluca genel merkeze gönderdik."

Karadayı, bundan sonra genel merkezin bir kayyum atayacağını ve bu kayyumun partiyi 45 gün içerisinde seçime götüreceğini sözlerine ekledi.