CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, Karabük gündemini değerlendirdi.

 

20130305AW000833_01Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları olarak Karabük’ün gündemini değerlendirmek için basın toplantısı düzenlediklerini söyledi.

Karabük’ün en büyük sorunun KARDEMİR ile Çelik-İş Sendikası arasında imzalanması beklenen toplu sözleşme olduğunu kaydeden Çakır görüş ve düşüncülerini şöyle kaydetti;

"Safranbolu Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kollarının Karabük’ün sosyal, siyasal ve ekonomik konularıyla ilgili değerlendirmesidir. 2014 yerel seçimleri yaklaştıkça AK Parti il ve ilçe yöneticileriyle milletvekillerinin bölgemizle ilgili hiçbir çözüm üretmeyen ama kulağa hoş gelen temelsiz vaatlerle toplumu avuttuklarını görüyoruz. Karabük ve ilçemizde, işsizlik sorunu devam ediyor. Esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntıları artarak sürüyor. Üretim yapan köylümüz sıkıntıda. Emeklilerin eşitsizliğe, çalışanların sömürüsü taşeronlaşmanın sonuçları, AK Parti’nin hiçbir soruna çözüm üretmeyen politikalarını ortaya koyuyor. AK Parti sömürenlerden yana bir siyasi parti olarak yoksul bıraktığı insanlarımızı gıda paketleri ile avutuyor. Uluslar arası emperyalist güçlerin ve işbirlikçi çıkar çevrelerin pompaladığı AK Parti iktidarına, teslim olmayacak tek siyasi örgüt Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bunu hiç kimse aklından çıkarmamalıdır. Karabük’ün güncel en büyük sorunu, Kardemir ile Çelik-İş arasında imzalanması beklenen toplu sözleşme sorunudur. Sendikalar arası yaşanan yetki mücadelesi hukuken sonuçlanmış olup, Kardemir’de sendikasızlık dönemi sona ermiştir. Şuan ki ücret uygulaması ve taşeronlaşma uygulamaları ağır sanayi işçisine yakışır bir durum değildir. Karabük’ün var oluş sebebi olan demir çelik fabrikalarında sömürü hiçbir zaman bu boyutlarda olmamıştır. Kardemir herhangi bir sanayi kuruluşu değildir. Karabük’e karşı sosyal görevleri vardır. Bu fabrikayı yönetenler ilkel kapitalist düşünce ile hareket edemezler. Kardemir işçisinin toplu sözleşme ile elde edeceği, ekonomik ve sosyal haklar tüm Karabük için önemlidir. Emekten yana olduğunu savunan tüm kuruluşlar ve özellikle esnaf birliklerimiz bu toplu sözleşmede çelik işçisine ve sendikasına destek olmalıdır. İşçi kardeşlerimiz birkaç yıldır yaşanan aralarındaki sıkıntıları unutmalı, sınıf kardeşliğinin gereği olan birlik ve dayanışma ruhu güçlü bir biçimde halk mücadelesine yansıtılmalıdır. Kardemir’e dün gece itibariyle uyuşmazlık zaptı imzalandığını öğrendik. Sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması için her iki tarafı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak bizler toplu sözleşme mücadelesinde Karabük işçisinin her aşamasında yanında olacağız. Bu konuda ve Karabük’ün tüm sorunları konusunda politikalarımızı halka anlatmak için örgüt olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hedefimiz ilk yerel seçimde Safranbolu’da mutlak başarıya ulaşmaktır."

Editör: Haber Merkezi