Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "CHP olarak iktidara giden yolun kadınlardan geçtiğinin bilinciyle bu dönem çalışmalarımıza çok daha fazla önem veriyoruz”


 

20130502AW000947_02CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Cumhuriyet Halk Partisi kadınları Anadolu yollarında 7 ayda 7 bölge çalışması kapsamında Batı Karadeniz çalışmasının geldiği Karabük’te CHP Kadın Kolları Teşkilatını ziyaret etti.

Ziyarette 7 ayda 7 bölge çalışması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dokuzcan, şuana kadar 60 ilde, 150’ye yakın ilçe, kasaba ve köylerde çalışma yaptıklarını belirterek, “Bu çalışmaya başlarken üç ana amacımız vardı. Birincisi yaklaşan yerel ve genel seçimlerinin yanı sıra olası bir Cumhurbaşkanlığı ve olası referandum sürecinde etkin, verimli, güçlü bir kadın kolları yapısı oluşturmak. Kadınlar olmadan seçim olmuyor. Biz kadınlar her zaman çalışıyoruz, her zaman çalıştık çalışmaya da devam edeceğiz. Şunun farkındayız, kazanmanın gücü kadınlardan geçiyor. Dolayısıyla ne kadar güçlü örgütlü ve Türkiye genelinde yaygın bir çalışma yaparsak bu başarı çok daha kolay yakalanacak. İkinci amacımız bölge ve yerel ağırlıklı çalışarak yerelde yaşanan sorunlara çözüm üretebilmek, bunu yerelde yaşayan kadınlarımızla beraber yan yana yapmak birlikte olarak yapmak, onlarla beraber sorunları tespit etmek, onlarında düşüncelerini de alarak nelere dair önümüzdeki süreç için kadın politikaları geliştirmek. Üçüncüsü de yaklaşan yerel seçimlerde kadın temsil oranlarını arttırmak. Daha çok belediye başkanı kadınımız, daha çok meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı kadınlarımızın olmasını sağlamaktır” dedi.

20130502AW000947_01Başarının güçlü bir örgütlenmeden geçtiğinin altını çizen Dokuzcan, şöyle konuştu;

"Yaşadığımız coğrafyada, aslında çalışmamızın adında anayı büyük yazıyoruz ya, bu topraklarda anaların gücüne ve sesine güven duyuyoruz. Bu sesin yükseldiğinde Türkiye'de yaşanan bir sürü sorunun çözümünün kadın gücünden çıkacağını düşünüyoruz ve siyasette gittikçe sertleşen o dile karşı da kadın duyarlılığının ve sevginin örgütlenmesinin CHP Kadın Kollarından geleceğini biliyoruz. Kadınlarımızın yerel yönetimlerde temsilinin arttırılmasını artıcı çalışmalar yapıyoruz. 7 ayda 7 bölge çalışmamız artık bitiyor ve bundan sonra 7 ayda iller çalışmasını yapıp 81 ili tamamlayacağız. Bu çalışmada hazırlayacağımız raporu önümüzdeki günlerde tamamlayıp partimizde paylaşacağız”

Dokuzcan'ın konuşmasının ardından CHP Karabük Kadın Kolları toplantısı basına kapalı olarak devam etti. Dokuzcan’ın ziyaretinde CHP İl Başkanı Bayram Karadağ da hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi