CUMHURİYET HALK PARTİSİ KARABÜK İL YÖNETİMİ KOMPLE DÜŞTÜ.



İL YÖNETİMİNİN İSTİFASI İLE 45 GÜN İÇİNDE KONGREYE GİDİLECEK.


 

chp-dustu

 

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Teşkilatında uzun süredir yaşanan çalkantılı süreç daha önce de kamuoyuna duyurduğumuz gibi olağanüstü kongre ile sonuçlandı.

21 kişilik yönetimin yedeklerinin kalmadığından dolayı, istifa edenlerin yerine yedeklerden kimse getirilemediğinden son günlerde yaşanan ikinci istifa furyasında 9 yönetim kurulu istifa edince bu akşam (26.02.2013 Salı) yapılan İl Yönetim Kurulu Toplantısında diğer üyeler de istifa etti.

Siyaset özürlüsü olan atama İl Başkanı Zeki Karadayı’nın süreci iyi yönetememesi ve yaklaşan seçimlerden dolayı diğer ilçe başkanlarında baskısıyla kongre süreci kaçınılmaz olmuştu.

Yarın (27.02.2013) CHP Karabük İl Başkanı Zeki Karadayı parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, il yönetiminin düştüğünü ve kongreye gidileceğini açıklaması bekleniliyor.

 

KONGRE SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK

CHP Karabük İl Yönetimine kayyum atanacak. Kayyum, bir il başkanı ve en az 7 kişilik yönetimden oluşan geçici bir yönetimden oluşacak.

Atanan kayyum yönetim 45 gün içinde il yönetimini kongreye hazırlayacak ve götürecek. En geç 45 gün içinde olağanüstü kongre gerçekleşerek yeni il yönetimi yapılacak. Kongredeki seçimde daha önceki kongrede seçilen 130 civarında il delegesi oy kullanarak yeni il başkanı ve yönetim listesini belirleyecek.

 

MUHTEMEL ADAYLAR

Yaklaşık iki ay sonra yapılması planlanan CHP Karabük İl Kongresinde eski başkan Bayram Karadağ’ın, yine eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in, eski il başkan yardımcısı Bülent Türkoğlu’nun, geçen sene partiye Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizzat Karabük’e gelerek gerçekleşen partiye katılım töreninde, CHP’ye kalabalık bir grup ile geçen Erdal Demir’in ve daha önce il yönetiminde olan Karabük'ün tanınmış simalarından Av. Devrim Akagündüz'ün şimdilik adaylığından bahsediliyor.

İl Başkan adayı olabilmek için 130 il delegesinin en az %10 imzasını almak gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi