CHP KARABÜK İL BAŞKANI TAKSİM, GEZİ PARKI’NDAN BAŞLAYAN VE TÜM YURDA YAYILAN GÖSTERİLER İLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPARAK, AK PARTİ İKTİDARINI ELEŞTİRDİ


 

bayram-karadag-chpCumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ bir basın açıklaması yaptı.

Karadağ, basın açıklamasında İstanbul, Taksim’deki gezi parkı gösterilerinden başlayarak, tüm yurda dağılan eylemler ile ilgili şu görüşlere yer verdi;
“Cuma gününden bu güne özellikle İstanbul, Taksim’de yaşanan olayları üzüntü ile izlemekteyiz.

Demokrasiyi her anlamda savunduğunu söyleyen fakat Taksim’deki Gezi Parkı olayında en demokratik hakkını kullanan vatandaşların üzerine emniyet güçlerine ‘gaz bombası atın’ talimatı veren siyasi iktidarı esefle kınıyorum.

Demokratik ülkelerde iktidarı destekleyenlerin olduğu kadar, iktidarı eleştirenlerin protesto edenlerin de olabileceğini özellikle siyasi iktidar bilmelidir.

İstanbul’da yapılan protestolar hiçbir siyasi parti tarafından organize edilmemiş, aksine duyarlı vatandaşlarımızın, özellikle ‘2 ayyaşın yapmış olduğu yasalar’ sözünden sonra tepki vermesi sonucu oluşmuştur.

Bunun üzerine, Taksim Gezi Parkı ve 31 Mart olayında sığınılan Topçu Kışlasının düzenlenmesi ile ilgili açıklamalar gelince, halkımız kendi geleceğine sahip çıkma adına AKP İktidarını protesto eylemlerine başlamıştır.

Libya’da, Mısır’da, Ürdün’de, Irak’ta, Suriye’de iktidarda olanlara karşı yapılan protesto gösterilerini demokrasinin gereği olarak gören AKP Yönetimi, Türkiye’mizde kendilerine karşı yapılan protesto olaylarını Emniyet Güçlerine talimat vererek,  orantısız güç kullanarak, gaz bombalarını hiç acımadan göstericiler üzerine attırarak bastırmaya çalışmış, binlerce vatandaşımızın yaralanmasına neden olmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkımıza karşı orantısız güç kullananları Esefle kınıyor, sorumluları istifaya davet ediyoruz.

Karabük’ümüzde yapılan gösterilerde, göstericilerin duyarlı davrandıkları, tepkilerini demokratik bir biçimde ortaya koydukları ve üzücü olaylara yer açmadıkları için teşekkür ediyoruz.

Ulusal anlamda yaşanan sıkıntılar da iktidar aklını başına almalıdır.

Hatay, Reyhanlı’da olan patlama AKP’nin Suriye konusunda izlediği yanlış tutumun eseridir.

Demokratik açılım diye yaptığı yanlış uygulamaların eseridir.

Delik deşik olmuş sınırlarımızdan kimlerin geçtiği bile belli değildir.

Cumhuriyetinin temel nitelikleri tartışılan bir devlet güvenlik zafiyetlerine de yol açar. Yaşadıklarımız bunun eseridir.

Herkes bilmelidir ki; Türk ulusu yüzyıllardır bu topraklarda yaşamıştır. Bundan sonrada Ulus kavramı içerisinde kardeşlikler korunarak, bu topraklarda yaşayacaktır. Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyetini federalleştiremeyecek, yıkamayacak, kendi özünden uzaklaştıramayacaktır.

Bu Hassasiyetimizi buradan paylaşırken, Türkiye Cumhuriyetimizin ilelebet yaşayacağını, bunun için her türlü mücadeleye Cumhuriyet Halk Partisinin her zaman hazır olduğunu bir kez daha belirtiyor, Tüm Karabüklülere Saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi