CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYI ERDOĞAN DİNÇEL “1 KASIM SEÇİMLERİNDE 50 BİN OY ALACAĞIZ”


 

DİNÇEL “AKP BİLE CHP’NİN SEÇİM BEYANAMESİNİ ALDI”


 

chp_derinden_geliyor-1

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili adayı Av. Erdoğan Dinçel seçim çalışmalarına partililer ve kendisine gönül verenlerle yoğun bir şekilde çalışıyor.

Bugün de Bağ Es San Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret eden CHP Adayı Dinçel, esnafın içinde bulunduğu ekonomik darboğaza değinerek “Türkiye ekonomisi alarm veriyor. Ekonomimiz artık yerinde dahi saymıyor, geriye gidiyor. 17 chp-2milyonu aşan yoksulumuz ve 6 milyonu aşan işsizimiz azalmıyor, artıyor. Türk Lirası her gün değer kaybediyor. Girişimciler önlerini göremiyor. Yatırımcılar ülkeden kaçıyor. Türkiye küresel yarışta geriye düşüyor. Türkiye büyüyemiyor. Türkiye üretemiyor. Türkiye iş yaratamıyor. Türkiye’de gelir dağılımı bozuluyor. Vatandaş bu sorunlarla uğraşırken, insanlarımız çocuklarının geleceği için kaygılanırken, iktidar sahipleri kaynaklarımızı israf ediyor. Yurttaşlarımız madenlerde, inşaatlarda, tarlalarda, tersanelerde ezilirken, siyasetten zengin olanlar saraylarda, yalılarda, köşklerde yaşıyor.” Diye konuştu.

“AKP ESNAFIMIZI UNUTMUŞTUR”

CHP İktidarında “Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız.” Diyen CHP Karabük Adayı Avukat Erdoğan Dinçel açıklamalarına şöyle devam etti;

chp-1“KOSGEB’in proje özelindeki desteklerini artıracak, iş yerine özel uygulamaların önünü açacağız. Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatiflerini güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız. Esnafın konsept çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacak, ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile esnafın giderlerini düşüreceğiz.”

Dinçel, özellikle Karabük’te küçük sanayici ve esnafın devlet tarafından desteklenmediğini ve kendi kaderine terk edildiğinin de altını çizdi ve bu sorunun da işsizliğin çoğalmasına neden olduğunu belirtti.

“AKP’Lİ MALİYE BAKANI ŞİMŞEK, CHP’YE OY VERECEK”

Erdoğan Dinçel, son olarak “7 Haziran seçimlerinde biz asgari ücreti şu kadar yapacağız, emekli maaşını arttıracağız derken, AKP’li Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘bu kaynağı nereden bulacaklar, bulsunlar ben de CHP’ye oy vereceğim’ diyordu. Şimdi AKP’nin seçim beyannamesine baktığımızda CHP’nin seçim beyannamesindeki alıntıları net olarak görebiliyoruz. Ben de AKP’li Maliye Bakanına şimdi sesleniyorum, haydi oylar CHP’ye” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi