CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI CEVDET AKAY VE MUSTAFA AKAY BU GÜN MEMLEKETLERİ OLAN YENİCE İLÇESİNDE SEÇİM ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİLER


 

CEVDET AKAY “HALKIN CHP’YE VE BİZE KARŞI GÖSTERDİĞİ İLGİDEN FAZLASIYLA MEMNUNUZ”


 

cevdet-yenice

CHP Karabük Milletvekili adayları Cevdet Akay ve Mustafa Akay bu gün doğup, büyüdükleri ilçe olan Yenice’ye adeta bir çıkarma yaptılar. Yenicelilerin yoğun bir katılımı ile karşılaşan CHP Adayları, hemşerilerin ilgisinden memnun kaldılar.

İlçede gerçekleştirdikleri seçim çalışmalarıyla moral depolayan CHP Karabük 1. Sıra Milletvekili Adayı Cevdet Akay şu konuşmaları yaptı;

akay0205-6“CHP’nin bugünkü hedeflerinin temelinde Cumhuriyetin kazanımları ve sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan eşitlik, özgürlük, dayanışma ve barış vardır. CHP’nin gerçekleştireceği büyük dönüşüm, ‘özgür insan’ ve ‘güçlü yurttaş’ ideali üzerinden yükselecektir. ‘Özgürlük, adalet, refah ve barış’ içinde ortak bir geleceği vatandaşlarımızın bize vereceği destek ile hep birlikte kuracağız.

akay0205-5Yaşanacak Bir Türkiye İçin yola çıktık, bunu hep birlikte başaracağız. Türkiye’de demokrasinin ve hukuk devletinin karşısındaki en büyük tehdit, milli irade adına hareket etme iddiasıyla siyaseti ve devleti tekeline almaya çalışan AKP iktidarıdır. İktidarın tekelleşmesi, denge ve denetleme yetkilerinin gasp edilmesine yol açmıştır. AKP iktidarı, yasallık görüntüsü altında hukuksuzluğu, devleti yönetme görüntüsü altında keyfiliği, kalkınma görüntüsü altında rant paylaşımını topluma dayatan bir düzen kurmuştur. Bizler ise herkes gibi, tüm bu hukuksuzluklara, ihlallere ve baskılara karşı, biryandan anayasal ilkeleri ve kurumları, diğer yandan insan haklarını ve özgürlükleri büyük bir inanç ve cesaretle savunuyoruz.

akay0205-8Yurdumuzda otoriterleşen bir rejime karşı hukukun üstünlüğüne, vatandaşların haklarını ve kurumsal özerkliği güvence altına alacak yeni bir demokrasi anlayışına ihtiyaç vardır. Artık baskıcı bir rejime karşı güçler ayrılığını, çoğulculuğu ve barış içinde bir arada yaşama kültürünü savunacak yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç vardır. Bireyleri, toplumu ve anayasal kurumları baskı altına alan bir iktidara karşı, özgürlüğü ve demokrasiyi kararlılıkla sahipleniyoruz.”

Cevdet Akay, “AKP İktidarında unutulan fakat hayatının en güzel yıllarını çalışmaya, üretmeye adayan emeklilerimizin artık yüzlerinin gülmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın bize vereceği destekle en düşük emekli maaşı Bin 500 TL’den başlayacak, senede iki bayram birer maaş ikramiyesi verilecek.

akay0205-4Modern kölelik olarak uzun yıllardır ülkemizde uygulanan taşeron işçi uygulamasına son verilecek. Herkese eşit iş, hak edeceği ücret verilecek ve daha vatandaşın lehine çok sayıda yenilikler yaşatacağız.” Diye konuştu.

CHP Adayı Cevdet Akay, Karabük’ün de sorunlarına değinerek, “Bunun gibi genel politikalarımızın yanında Karabük’ümüz 13 yıllık AKP iktidarında hep kandırıldı, ‘nede olsa bu vatandaşa hizmet etsek de etmesek de bize oy veriyor.’ Zihniyeti onların üzerinde alışkanlık yaptı.

Doğup, büyüdüğüm, ekmeğini yediğim memleketimin insanlarına yapılan bu aşağılayıcı tavırlara son vermek için yola çıktım. Bölgemizin sosyo-ekonomik anlamda hak ettiği kalkınma bizimle olacaktır. Gençlerimizin kahve köşelerinde işsiz beklemesi kaderi değildir. Ev kadınlarımızın aile ekonomisine katkıda bulunmadan çaresiz kalmaları kaderleri değildir.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi