CHP ÜLKE GENELİNDE BİRÇOK İLDE ADAYLARINI YAPACAĞI ÖNSEÇİMLER İLE BELİRLEYECEK


 

CHP KARABÜK ADAY ADAYLARI FİKRET GÖKÇE, MUSTAFA AKAY VE CEVDET AKAY, 29 MART’TA ÜYE BAZINDA YAPILACAK OLAN ÖNSEÇİME ENDEKSLENDİ


 

chp-29-mart

 

Cumhuriyet Halk Partisi 29 Mart tarihinde ülke genelinde 55 ilde önseçimle milletvekili adaylarını belirleyecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimine göre yapılacak olan önseçim Seçim Kurulu kontrolünde gerçekleşecek ve üye bazında oy kullanılacak

Karabük’te de Milletvekili aday adayı olan Fikret Gökçe, Mustafa Akay ve Cevdet Akay’da 29 Mart tarihinde yapılacak olan önseçime girecekler.

ÖNSEÇİM SONUÇLARI KESİN OLACAK

CHP Karabük İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel önseçim sonuçlarının kesin netice olacağını ve ne teşkilatlar, ne de Genel Merkezin önseçimde belirlenen adayların aksi bir kararını alamayacağını ifade ederek şu bilgileri verdi;

“29 Mart Pazar günü ülke genelinde olduğu gibi Karabük İl genelinde ön seçim yapacağız. Yaklaşık 3 Bin üyenin oy kullanacağı önseçimde, Seçim Kurulu ile ortak belirlenen yerlere sandıklar konulacak. Her ilçe de ayrı ayrı yapılacak olan önseçim tamamen İlçe seçim kurulları gözetiminde ve sorumluluğunda gerçekleştirilecektir. Önseçimden çıkacak olan sonuca göre adaylarımız ve sıralama belli olacaktır. Bu önseçim sonucunun değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değildir.

Adayların, parti tabanı tarafından belirlenmesi kadar rahat, güzel ve demokratik bir olay yoktur. Tabanımızın belirleyeceği sonuca tüm aday adayları mutlulukla karşılamalı. Şimdiden üç aday adayımıza da başarılar dilerim”

29 Mart tarihinde yapılacak olan önseçimde Karabük aday adaylarının durumu ne, hangi adayın şansı ne..?

FİKRET GÖKÇE

CHP Karabük aday adaylığını en son açıklayan Fikret Gökçe CHP Tabanı tarafından çok iyi tanınan biri…

Uzun yıllar Karabük’te çok çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer alan Gökçe, son yıllarını Ankara’da ikamet ederek ve sosyal çalışmalarına orada devam ederek geçirdi.

Aynı zamanda Kıbrıs gazisi olan Fikret Gökçe, sosyal demokrat çizgisini hayatı boyunca hiç bozmadı.

MUSTAFA AKAY

Babası Sabri Akay’dan doğru siyaset camiasına uzun yıllar önce adımını atan Mustafa Akay, 2004 yılında CHP Yenice Belediye Başkanı olarak seçildi ve bir dönem bu görevde kaldı. 2009 Yılında yine CHP’den Yenice Belediye Başkan adayı olan Akay, çok düşük bir farkla seçimi kaybetti.

Babadan sosyal demokrat olan Mustafa Akay’ı CHP tabanı çok iyi tanımakta ve önseçimde en fazla şansı olan adayların başında gelmektedir.

CEVDET AKAY

Diğer aday adayı Mustafa Akay ile dededen doğru amca çocukları olan Cevdet Akay’ı Karabük 2007 Genel Seçimlerinde tanıdı.

2007 Genel seçimlerinde de Milletvekili aday adayı olan Cevdet Akay, Parti Genel Merkezi tarafından İsmail Yılmaz’ın birinci sıra, kendisinin ise ikinci sıra aday olarak açıklamasından sonra, 2. Sıra milletvekili adaylığından istifa ederek, gitmişti.

Cevdet Akay’ın 2007 yılında yaptığı bu tasarruf, CHP tabanı tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Buna rağmen aday adayı olan Cevdet Akay’ın seçimlere en iyi ekonomik durumla gireceği tahmin edildiğinden, bu yönde şansını arttırmakta.

Editör: Haber Merkezi