CHP KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL DEMİR KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. BURHANETTİN UYSAL’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ


 

DEMİR “ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN YAPILMASI GEREKEN NE VARSA, HİZMETİNİZDEYİZ”


 

chp-universite


Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı beraberindeki partililer ile ziyaret eden CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Erdal Demir, üniversitedeki çalışmalar hakkında Rektör Uysal’dan bilgiler aldı.

Rektör Prof. Dr. Uysal “Stadyumun bitmek üzere ve yanına 5 Bin kişilik öğrenci, yurdu inşaatının temelleri de yakında atılacak. Kredi Yurtlar Kurumu tarafında yapılacak olan öğrenci yurdumuz ayrıca yaz aylarında üniversiteler arası yapılacak olan spor aktivitelerinde de gelecek kişiler için kalacak bir yer olarak kullanılabilecek. Havacılık Meslek Yüksek Okulu çerçevesinde, havaalanın yapımı da yakın bir dönemde başlayacak. Havaalanının yapımı bittikten sonra bölgemize büyük ölçüde havacılık taşıma imkanı sağlanacaktır.” Diyerek, CHP Adayı Erdal Demir’e bilgiler verdi.

Karabük Üniversitesinin bazı projelerini de evraklar üzerinde inceleyen CHP Adayı Erdal Demir, “Karabük Üniversitemizin kısa bir sürede bu aşamaya gelmesinde sayın Rektörümüzün inkar edilemeyecek emeği ortadadır. Karabük’ü, üniversite kenti olma yolunda hızla yol aldıran Rektör Uysal hocama teşekkür ederiz. Siyasi parti güdülmeden Karabük Üniversitemizin projelerini hayata geçirmek amacıyla tam destek vermeliyiz. Birileri gibi Üniversitenin içindeki lojmanların sorun haline getirilerek, Üniversitenin önünü tıkamamalıyız.” Diye konuştu.

Üniversitenin en fazla etkileşim alanı içinde olan Safranbolu ve Karabük’ün yerel idarecilerinin de bazı eksikliklerini dile getiren Demir konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Üniversitemiz hızlı bir gelişim içinde 5-6 yıl gibi kısa bir sürede 32 Bin Öğrenci sayısına ulaştı. Buna paralel olarak Karabük ve Safranbolu ise üniversitenin bu hızlı gelişimine ayak uyduramıyor. Bunun nedeni de yerel idarecilerin yetersizliğidir. Karabük ve Safranbolu Belediyelerinin, 32 Bin Üniversite öğrencisinin barınma ve sosyal yaşam ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetleri maalesef çok zayıf kalmıştır.”

demir-universite“Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik döneminde Karabük ve Safranbolu kentleri üniversite ile tam bir entegrasyon içine girecektir. Üniversite öğrencileri ile Karabük ve Safranbolu’yu bütünleştirmek bizim getireceğimiz sosyal belediyecilik anlayışı ile mümkün olacaktır.” Diyen CHP Karabük Adayı Erdal Demir sözlerine şöyle devam etti;

“Başta Şişli Belediyesini örnek gösterebileceğimiz gibi, sosyal belediyecilik anlayışını bu bölgede en iyi şekilde uyarlamak biz CHP’li Belediyelerin işidir.”