CHP KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL DEMİR ZİYARETLERE BAŞLADI


 

chp-erdal-tso


CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Erdal Demir, seçim çalışmalarına başladı.

Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek seçim çalışmalarına hız kazandıran Demir, sırasıyla Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal’ı ve Karabük Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Atilla Aygün’ü ziyaret etti.

CHP Karabük Adayı Erdal Demir, TSO Başkanı Sedat Namal’dan oda çalışmaları ve Karabük’ün ticaret ve sanayi kesiminin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Demir “Karabüklü tüccara ve sanayiciye siz oda yöneticileri olarak sahip çıkıyor, sorunlarını çözmeye çalışıyorsunuz ama siyasilerin desteğini biz yeterli bulmuyoruz. Özellikle yerel yönetim, tüccar ve sanayicinin sorunlarını hep göz ardı etmiştir. Haddehanelerin şehir dışına çıkarılması ile ilgili diğer adaylar bazı söylemlerde bulunuyor ama ilk önce bu haddelerin yeterli kapasitede çalışabilmesi için kütük gibi hammaddeyi bulmasında yaşadıkları sorunları gidermeliyiz. KARDEMİR A.Ş’nin Karabük’teki haddelerin tam veya yarım kapasite çalışması için yeterli kütüğü sağlamasında formüller oluşturulmalıdır. Haddelere çalışma kapasitesi için yeterli kütüğün garantisi verilmeli ve haddeler için ayrı bir Organize Sanayi Bölgesi kurulmalıdır. Ayrıca haddelerin sorunları giderilerek istihdam sağlamasının önünü açmalıyız. Karabük’teki haddeler tam kapasite çalışsın, bir KARDEMİR kadar işçi istihdam edebilirler.” Diye konuştu.

Karabük Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Atilla Aygün’ü de ziyaret eden CHP Adayı Erdal Demir, Aygün’den esnafların sorunları ile ilgili bilgiler aldıktan sonra şu açıklamada bulundu;

“Karabük’te esnaflık eskiye nazaran artık cazipliğini yitirmiştir. Esnafın günlük kazancının neredeyse %80’i kira, vergi, stopaj ve bun benzer gibi giderlere gidiyor. Kimi esnafımız günlük geçinme rızkını bile elde edemiyor. Karabük’ün merkezinde bulunan caddelerde esnaflara eşit rekabet hakkı tanınmıyor. Bir Hürriyet Caddesinde esnaf yeterli olamasa da iş yaparken, Ankara Caddesi, İstasyon gibi yerlerdeki esnaflarımız aynı kazancı elde edemiyor. Bu yerel yönetim döneminde Ankara Caddesi esnafı adeta cezalandırıldı.

Karabük merkezdeki halkın ilgisinin azaldığı Ankara Caddesi, İstasyon ve Bayır Mahalle yeni çevre düzenlemeleri ve bazı projeler ile halkın gidebileceği aynı cazip yerler haline getirilmelidir."

Editör: Haber Merkezi