CHP KARABÜK İL VE SAFRANBOLU İLÇE TEŞKİLATLARI PARTİLİLERİNİN 90. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADILAR


 

chp90-ana-foto


Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90. Kuruluş Yıldönümü ilk olarak Karabük İl Teşkilatı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu ile kutlandı. Ardından Safranbolu İlçe teşkilatına giden İl Başkanı Bayram Karadağ buradaki kutlama törenlerine katıldı.

CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ ve parti yönetimi Yenişehir Atatürk Anıtına çelenk koyarak CHP'nin 90. kuruluş yıldönümünü kutladı.

chp90-1Çelenk koyma töreni sonrası partinin 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan İl Başkanı Bayram Karadağ, “ Cumhuriyet Halk Partisi bir destanın adıdır. CHP Ulusal kurtuluş ve Bağımsızlık savaşının ete kemiğe bürünmesidir. CHP Türk gençliğine Atatürk’ün bıraktığı bir ışıktır. Bu Işığı söndürtmeyeceğiz. Türkiye’mizi çağdaş Dünyaya biz taşıyacağız. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, ulusal bütünlüğümüzü sahiplenip savunma görevimiz, her geçen gün daha da önem kazanmaya devam ediyor. Türkiye’mizin barışının, kalkınmasının güvencesi olarak güçlendirip geliştirmek temel görevimizdir. Bu görevimizi devletimizin sağlam temellerinden, önemi ve değeri bütün dünyada her geçen gün daha iyi anlaşılan Atatürk ilke ve devrimlerinden ve vatandaşlarımızın sağduyu, bilinç ve vatanseverliğinden güç alarak başarı ile yerine getiriyoruz. Cumhuriyete karşı dışarıdan, yöneltilen saldırılar karşısında hep birlikte dirençle durarak bunları etkisiz kılmaya çalışıyoruz. Bugün yeni bir dönemin içindeyiz. Cumhuriyetimiz içeriden kaynaklanan saldırılara, kuşatmalara karşı da savunulmak durumundadır. Yozlaşmış, içeriği boşaltılmış, biçimsel bir kalıba dönüştürülmüş bir demokrasi anlayışıyla Cumhuriyetimiz ve ulusal birliğimiz tehdit altındadır. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün birinci büyük eseri olan Cumhuriyeti, savunmak daima Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel görevi olmuştur. Biz Cumhuriyet Halk Partililer milletimiz söz konusu olduğunda hiçbir zaman gaflet, delalet ve ihanet içinde olmadık. Cumhuriyetimizi ve milli birliğimizi hiçbir zaman sahipsiz bırakmadık, bırakmayacağız” dedi.

chp90-2CHP Safranbolu İlçe Başkanlığı ise Atatürk Anıtına Çelenk koyarak 90. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Çelenk koyma törenine; CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, CHP Safranbolu Belediye başkan aday adayları Bülent Türkoğlu ile Cumhur Onkardeşler, kadın kolları ve partililer katıldı.

chp90-4Çelenk sunumun ve İstiklal Marşı okunmasının ardından açıklama yapan CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, “9 Eylül 1923’te ulusal kurtuluş savaşımızın büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan bugüne kadar, Türk Cumhuriyetini korumak ve kollamak her zaman birinci önceliği tutmuştur. Emperyalist güçlerin ülkemizde uygulamış olduğu oyunlara her zaman karşı çıkacak tek siyasi güç Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Yurtta barış, dünyada barış biz sosyal demokratların her zaman birinci önceliği olacaktır. Sınırlarımızda emperyalizmin destekçilerinin ekonomik çıkarları için bölgeyi savaşa sürüklemelerine ‘hayır’ diyoruz. Buradan, halkımızın şu bilmesini isteriz. Cumhuriyeti savunma Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel görevidir. Ülkemizin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz. Her zaman birinci önceliğimiz olan, bizim gücümüzü yansıtan halk ve haktan asla vazgeçmeyeceğiz. Halkımın mutluluğu ve özgürlüğü için çalışacağız. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilklerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, hayatını kaybeden, partimize emek vermiş tüm partililerimizi saygıyla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90. yılını kutlar, 91. yılımızda sosyal demokratların Safranbolu’da ve ülkemizde yerel iktidar olması dileğiyle, yoksulluğun, yolsuzluğun, hak ve adaletli paylaşımın düzenlenmesi, özgürlük ve demokrasinin uygulanması dileğiyle Safranbolu halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından parti binasında 10. Yıl Marşı eşliğinde 90. yıl pastası kesildi.

chp90-3

Editör: Haber Merkezi