MEHMET CEYLAN "SÖZ VERİYORUM, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİN YURT SORUNUN AZAMİ ÖLÇÜDE ÇÖZECEĞİM"


 

100.yil-ceylan


AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan "İnşallah belediye başkanlığı olarak iş başına geldiğimizde Hükümetimizin de tüm imkânlarını seferber ederek, öğrencilerimizin yurt sorununu azami ölçüde çözeceğiz" dedi.

AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında 23. dönem Karabük milletvekili Cumhur Ünal, parti teşkilatı mensubu ve çok sayıda vatandaş ile 100. Yıl Mahallesi sakinlerini ziyaret etti.

100. Yıl Mahallesi sakinlerini ziyaretinde, Karabük Üniversitesi'nde görev yapan bir öğretim görevlisinin kendilerine önerilerde bulunduğunu ifade eden Ceylan "Bir hocamız bizi uyardı ve çok ciddi önerilerde bulundu. Bu önerileri nelerdir; buraya Hükümetimiz döneminde çok şükür büyük bir üniversite kurduk. Bu üniversite çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Şuanda 32 bin öğrencisi var. 13 tane fakültesi, 11 tane yüksekokulu, 4 tane enstitüsü mevcut. Hiç yeni bölüm açılmasa 3-4 yıl içinde burası 60 bin öğrenci olacak. Yani şuan ki öğrenci sayısı 2 katına çıkacak. Tabi buna yönelik olarak öğrencilerimiz bizlere emanet. Yurdumuzun dört bir yanından öğrencilerimiz var. Bunun için bizim şimdiden tedbirlerimizi almamız lazım. Hocamızda ikaz ediyor. Çok ciddi sıkıntılar baş gösterebilir diye uyarıyor bizleri. Tabi ev kiraları aldı başını gitti. Pahalılaşan ev kiralarına karşın tedbirlerimizi almamız lazım. Bizim burada 3-4 yıl içerisinde çok ciddi anlamda yurtları yapmamız lazım. Şehrimize okumaya gelen öğrencilerimizi burada barındırmamız lazım. Yoksa ev yetiştiremeyiz. Bu öğrenci kardeşlerimiz ger giderse Karabük'ün ayıbı olur. Bu öğrencilere sahip çıkmak zorundayız. Tabi o çerçevede 100. Yıl Mahallemizin çok büyük bir şansı var. Gördüğünüz gibi çok güzel gelişti ve iyi de oldu. Son yıllarda üniversitenin gelmesiyle, bu bölge çok canlandı. Herkesin bildiği üzere bizlerde Hükümetimiz kanalıyla yapılan yatırımlar bazında Kültür Merkezi'ni bu bölgemize yaptık. Gerçekten çok güzel bir yatırım oldu. Burada her türlü kültür sanat faaliyetleri yapılabilecek. Karabük'ün artık toplantıları, kültür sanat faaliyetleri burada gerçekleştirilecek. İşte bunların hepsi çok şükür AK Parti İktidarında Karabük'e, 100.Yıl Mahallemize kazandırılan yatırımlardır. 100.yil-ceylan-2Hocamıza da söz verdim. İnşallah belediye başkanlığı olarak iş başına geldiğimizde Hükümetimizin de tüm imkânlarını seferber ederek, öğrencilerimizin yurt sorununu azami ölçüde çözeceğiz. Sizlerin huzurunda bende söz veriyorum. Bu öğrenciler bizlere emanet. Üniversitemizi kalkındıracağız, daha da büyüteceğiz. Onunla birlikte Karabük büyüyecek, 100. Yıl Mahallemiz büyüyecek. Tabi bu imkânlar devletin gücüyle olacak işler. Devletin imkânlarını buraya seferber edeceğiz inşallah. Onun için hükümet ile işbirliğinde bir belediye gerekiyor. Onun için desteklerinizi istirham ediyorum. Hangi siyasi görüşten olursanız olun. Karabük'ün kalkınması, gelişmesi açısından, üniversitenin daha da gelişmesi, öğrencilerimizin yurt sorunun halledilmesi açısından sizlerin dualarını, desteklerini istirham ediyorum" diye konuştu.