AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET CEYLAN’A GÖRKEMLİ KARŞILAMA


 

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET CEYLAN “BELEDİYECİLİKTE SINIRLARI AŞACAĞIZ. USTALIK DÖNEMİMİZİ YAŞAYACAĞIZ"


 

ceylana-karsilama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Karabük Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, partililer tarafından Kemal oyman mevkiinde coşkuyla karşılandı.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci ile birlikte sabah saatlerinde Karabük’e gelen Mehmet Ceylan, Kemal Oyman mevkiinde kalabalık bir parti grubu tarafından coşkuyla karşılandı. Şahin ve Kahveci tarafından bindiği otobüsle şehir turu atarak halkı selamlayan Mehmet Ceylan, partisinin İl Danışma Kurulunda ilk açıklamasını yaptı.


Ceylan, 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Karabük Belediyesinde ustalık dönemi yaşanacağını ifade ederek “Ben Belediyeciliğin acemisi değilim, bu dönemde ustalığımızı göstereceğiz” dedi.


Bizim bu sınavı kazanıp kazanamayacağımız hizmetimizin sonunda belli olacak diyen Ceylan konuşmasına şöyle başladı;


ceylan-3“ 11 yıldır AK Parti ülkemizde iktidar sürdürmektedir. Dünya lideri büyük insan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yürütülen bu hareket ülkemizde çok önemli devrim niteliğinde işleri hep birlikte yaptık. Halkımız bunları takdir etmekte ve görmektedir. 2009 yılında Ak Parti olarak Karabük’te bir yol kazasına uğradık. Ancak 8 belediyeden 7’sini aldık. Merkez belediyeyi kaybetmek hepimizi üzmüştü. Ak Partinin bayrağını yeniden 30 Martta dalgalandıracağız. Yola devam hizmete devam edeceğiz. 30 Mart’ta görevi devralırsak başkanlık bize nasip olursa, her şeyden önce biz halka hizmetin, hak’a hizmet şuuru ile hareket ediyoruz. Bu görevi layıkıyla yapabilmenin bir ibadet ölçüsünde bir görev olduğu inancındayız. İnsan odaklı bir anlayış içinde olacağız. Belediyenin kapısı, insanımızın en yakın derdini anlatabileceği, sorunu anlatacağı, çözüm bulacağı yer olacaktır. Güler yüzlü bir belediyecilik anlayışını Karabük görecektir. Eğer başkanlık koltuğunu oturursak, belediye personeli endişeli olmasın sadece güler yüzlü bir hizmet anlayışı istiyoruz. Bütün sorunlar ve talepler karşılanamayabilir. Ama vatandaş Belediyeden ayrıldığında mutlu ayrılacaktır. AK Parti Belediyeciliği bir ekoldur, bir okuldur. Belediyecilik bizim işimiz. Karabük’te vizyoner, katılımcı ve girişimci bir belediyecilik yapacağız. Bu konuda gerekli birikim, tecrübe ve bilgimize güveniyoruz. Tecrübemizi kullanarak, iyi bir ekip çalışması ile Karabük halkının refahı için gecemizi gündüze katacağız. Sınırları aşacağız, yeni bir sıçrama yapmak durumundayız. 21. yüzyıl Belediyeciliği Karabük belediyesinde hakim kılmak bize nasip olacaktır. Biz belediyeciliği, sadece temizlik yapan çöpü toplayan, yolu yapan suyu getiren bir belediyecilik anlayışında asla değiliz. Daha kapsamlı insanımızın her türlü ihtiyacına çözümler ve hizmetler üreten belediyecilik anlayışını getireceğiz. Karabük’ün kentleşme açısından problemleri var. Çarpık yapılaşma var, gecekondulaşma devam ediyor. Bazı mahallelerde kentsel dönüşüm var. Karabük’te Kentsel dönüşüm yeterince gerçekleşmedi. Bu sefer merkezi hükümeti de yanımıza alarak vatandaşı mağdur etmeden ve huzursuz etmeden Kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Yine katılımcı bir Belediyecilik anlayışı içinde olacağız. Vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşümleri gerçekleştireceğiz. Katılımcı bir belediyecilik anlayışını esas kılacağız. Eskiden Belediye Başkanı her şeyin sahibidir, astığım astıktır anlayışı vardı. Bu görüş artık yok ve katılımcılığın esas olduğu, hakim kılındığı, her kesimin fikrinin alındığı bir Belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz. Şehri ilgilendiren konularda taraftarın, halkın fikri alınacak. Halkın istediği tarzda bir yönetimi hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız. Yine mega projelerimiz var. Bu projeleri önceden hazırladık ve belediyeye başladığımız zaman bu projeleri uygulamaya koyacağız. Ben planlamacılıktan geldiğim için her projeyi belirli bir plan içinde yapacağız”


"USTALIĞIMI GÖSTERECEĞİM"
Karabük Belediyesinin ustalık dönemini yaşayacağını belirten Ceylan “Belediyenin acemisi değil, biz artık bu dönemde ustalığımızı göstereceğiz. Belediyeciliği sadece yol, su olarak görmeyip, toplumun her türlü ihtiyacını gözetip, her türlü ortamı oluşturma gayreti içinde olacağız. Bildiğiniz gibi Başbakanımızın 2023 vizyonu var. Bu vizyonun en önemli unsuru da gençlerimiz. Güçlü toplum için, nitelikli, inançlı gençler yetiştirmek zorundayız. Gençlerimiz bizim için önemli, bu nedenle Belediyede ofisler, iş geliştirme merkezleri oluşturacağız. Gençlerin işsizlik sorununu çözmek için azmi gayret sarf edeceğiz. Kadınlarımızda bizim olmazsa olmazlarımız. Onları da sosyal hayatın içine çekmek, gerekirse ekonomik açıdan güçlendirmek için projeler üreteceğiz. Yine Karabük bir emekli kenti. Onların kalan ömürlerini sağlıklı ve huzur içinde geçirmeleri için her şeyi yapacağız. Yine Sanayici ve esnaf kesimimiz var. Onları unutmamız mümkün değil. Karabük ağır sanayinin kurulduğu bir kent. Daha dün hatırlayın KARDEMİR batıyordu. Şimdi bunlar unutuldu tabi. DDY hammaddesini taşımıyor, cevher bulamıyor, elektrik parasını ödeyemiyor, maaşları veremiyordu. O zaman ben Safranbolu belediye Başkanı olarak görev yapıyordum. Zamanın koalisyon hükümetine gittik, DDY talimat bile veremediler. 2002 yılında AK Parti hükümeti hızır gibi yetişti. Karabük Demir Çelik Fabrikaları bugünlere geldi. Bugün KARDEMİR hızla büyüyen, yatırım yapan bir işletme oldu. Sanayinin Karabük’te gelişmesi için gerek KARDEMİR’i, gerek esnafımızı, gerekse Ticaret Odamızı yanımıza alarak Karabük’te daha fazla iş aş üreteceğiz” dedi.


ceylan-1Ceylan ayrıca bölgenin merakla beklediği Filyos Liman Projesi’nin 2013 yatırım programına alındığını, Kalkınma Bakanı tarafından imzalandığını ve Başbakan’ın imzasına sunulduğunu da söyledi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, AK Parti’yi seçimlerde en önde galip olarak çıkarmak için çalışacaklarını söyleyerek, “Derin bir devlet deneyimine sahip bir adayımız var. Belediye hizmetlerine yabancı biri değil. Safranbolu’da belediye başkanlığı yapmış bir kardeşimiz. Bir belediyenin belediye başkanın düşünmüş olduğu hizmetleri kendi imkanları gerçekleştirmesi mümkün değil. O nedenle ben merkezi hükümetten sadece dua bekliyorum demeyeceksiniz, dua ile birlikte işbirliği ile hizmette bekliyorum diyeceksiniz. Amacımız 30 Mart akşamı seçimlerde burada 7-0 galip çıkmak” dedi.