ceylan-belediye-borc-bataginda


 

AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET CEYLAN


“ KARABÜK BELEDİYESİNİN 120 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE BORÇ BATAĞI İÇİNDE”


“BEN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLİRSEM BEŞ SENE GÖREVİMDE DURACAĞIMA SÖZ VERİYORUM. SEVGİLİ DOSTUM RAFET VERGİLİ DE ÇIKSIN BU VATANDAŞA SÖZ VERSİN” 




AK Parti Karabük Belediye Başkanı Mehmet Ceylan, partisinin il başkanlığında gazetecilerle bir araya gelerek mega projelerini anlattı.

Ceylan, şehri ortak akıl ile yöneteceklerini söyleyerek, mevcut belediyenin borç batağı içinde olduğunu ve 120 milyon TL üzerinde borcunun olduğunu iddia etti.

Ceylan, seçim sürecini hep birlikte yaşadıklarını ve zamanın giderek daraldığını belirterek, “Ben bu seçim sürecindeki çalışmalarla ilgili projelerimiz ile ilgili zaman zaman bilgi aktarmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta ilçe başkan aday toplantımızı gerçekleştirdik. Yaptığım konuşmada Karabük’le ilgili ortaya koyduğumuz projeleri animasyonlu bir şekilde kamuoyuna aktarma fırsatı bulduk. O yoğun bir program oldun pek net anlaşılmadı. Her kesimin görüşlerini alacağız. Seçim kampanyası çerçevesinde önerileri alacağız. Bizim çok sayıda Karabük’le ilgili olarak projelerimizi ortaya koyduk. Mega projeler dediğimiz daha ziyade Karabük’ü yeniden inşa edecek ve şekillendirecek büyük projelerimizi ortaya koyduk. Çok sayıda da sosyal projemiz var ve bunları zaman zaman kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bunları kitap haline getirip dağıtacağız. Karabük’te 10 yılda iktidarımızda yaptıklarımızı ve seçildiğimizde Karabük’e neler yapacağımızı, ekonomik ve sosyal alanda nasıl geliştireceğimizin yer aldığı kitapları hazırladık ve dağıtımı yapacağız. 12 yıllık AK Parti İktidarı döneminde 2.6 Milyar TL’lik yatırım aldı. Bana göre bunun daha çok üstündedir. Demir yolu gibi ortak projeler 1 Milyar TL’yi buluyor. Bu Ankara, Karabük ve Zonguldak içinde yer aldığından ortak proje. 2.6 milyar TL’li yatırım il sınırları içinde yapılan yatırımları kapsıyor” dedi.

20140204AW000599_01“KASABA GÖRÜNTÜSÜNDEN KURTULMAMIZ LAZIM”

Ceylan daha sonra Karabük için hazırladıkları ‘Gar Sahası’ ve ‘Kanal Karabük’ mega projelerinin animasyonları eşliğinde yapacakları dönüşümü anlatarak, “Burada gerçekten büyük projeler var. Çeşitli kamu kuruluşları ile işbirliği gerektiren projeler. Gara sahası ile ilgili DDY arazilerinin değerlendirilmesi ve onlarla birlikte yürütülmesi gereken işler. Diğeri ise şehri ikiye bölen demir yolu hattının şehir içinde kenarına taşınması ve yolcu istasyonun merkeze alınması DDY ile işbirliği ile yürütülmesi gerekli. Bununla ilgili olarak DDY yetkilileri ile görüşmeler yaparak onların olurunu alarak Karabük’le paylaşıyoruz. Haddehaneler bölgesinin taşınması ve kentsel dönüşümü konusunda yine kamu kuruluşu ile işbirliği yapılacak proje. Haddehanecilere teşvik vererek onları OSB’ye taşımamız gerekiyor. Bu konuda Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığı’nın desteklerini arzu etmekteyiz. Bununda ön görüşmelerini yaptık. Bunun bir fizibilite çalışmasını Kalkınma ajansına yaptırmıştık. Diğer taraftan ‘Kanal Karabük’ projesinde de DSİ ile yakın işbirliği gerekiyor. Dere yatakları DSİ’nin mülkiyetinde olduğundan onlarla işbirliği yapacağız. Yaptığımız görüşmelerde daha önce dere ıslahı yapılmasına rağmen yeniden bir ıslah yapılması gerekiyor. Bu haliyle o bölgeye düzenleme yapma şansımız yok. Onlarda büyük yatırımlar gereken işler. DSİ şuan o konunun etüdünü ve projesini programa koymuş durumdalar. Alt yapısını DSİ desteği ile süt yapısını Belediye imkanları ile gerçekleştirmeye çalışacağız. KARDEMİR kavşağında bir alt geçit söz konusu. Bunu da Karayolları ile görüşerek onarlın desteği ile trafik sorununu çözeceğiz. Böylesine büyük projeler ortaya koymuş bulunmaktayız. Karabük’ün de buna ihtiyacı var. Karabük KARDEMİR’in büyümesi ile hızlı bir kentleşme yaşamış ve bir anlamda imarsız yapılaşmalar oluşmuş. Atatürk, Yeni Mahalle, Namık Kemal gibi mahallelerde kent dönüşüme ihtiyaç var. Vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşümleri gerçekleştireceğiz. Bunu yerel müteahhitlerle işbirliği yaparak gerçekleştireceğiz. Şuan Soğuksu mahallesinde sıkıntıları görüyoruz. Vatandaşların tedirginlikleri var. Bunlara fırsat vermeden vatandaşımız mağdur etmeden yerini en iyi şekilde değerlendirerek bu kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bu projeler Karabük’ü 30-40 yıl ileriye getirecek. Karabük’ün buna ihtiyacı var. Karabük’ü kasaba görünümünden kurtarmamız gerekiyor. Şuan birçok mahallemiz kasaba görünümünde. Mahallelerimizi yenilemek durumundayız. İnşallah bize fırsat verildiği takdirde bu projelerle Karabük’ü 21. yüzyıla taşımaya gayret edeceğiz. Bu hususta en önemli destekçimiz hükümetimiz olacaktır. Onların yakın desteği ve işbirliği ile bu projeleri Karabük halkına kazandıracağız” dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan, 5 yılda bu projelerin tamamlanıp tamamlanmayacağı yöndeki bir soruya “Bunlar büyük projeler . Karabük’ün olmazsa olmaz projeleri. Demiryolu şehri ikiye bölüyor. Doğusu ile batısı ayrılıyor. Doğu tarafı gelişmiş ama batı yakası daha geri kalmış bölgeler. Dolayısıyla şehircilik açısında bu demir yolu şehir içinden geçiyor ama 50-60 yıl önce yapılmış. Geldiğimiz noktada modern şehircilik için önünde büyük bir engel teşkil ediyor. Karabük’ün şehir içi çok büyük trafik sorunu olmaya başladı. Zaman zaman trafik tıkanıyor. Şimdi mevcut yönetim iki tane iş merkezi kuruyor ve onlarda oraya girdiğinde trafik hepten çıkmaza giriyor. Trafik sorunu şehir için büyük bir kambur. DDY’nin 200 dönümlük arazini değerlendirirken trafik sorununu çözmemiz gerekiyordu. Onun için demir yolu hattını şehrin kenarına taşıyarak burada gidişli gelişli bir bulvar oluşturuyoruz. Bu proje şehre can katacak geliştirecek. Bu devlet gücüyle gerçekleşecek. Tünel teknolojisi gelişti. 1.2 kilometrelik bir tünel açacağız. Bir yıl içinde gerçekleşecek bir proje. İnanıyorum ki 5 yıllık sürede bu projenin büyük kısmını gerçekleştiririz." Diye cevap verdi

“BELEDİYE 120 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE BORÇ BATAĞI İÇİNDE. BEN BEŞ YIL GÖREVİMDE DURACAĞIM, YA RAFET BEY?”

Mehmet Ceylan “Aynı soruyu mevcut Belediye Başkanına da sormamız lazım. Çünkü Belediyenin 120 milyon’un üzerinde borcu içinde olduğunu biliyorum. Bu borç batağı içinde kendisi bu projeleri nasıl yapacak. Ben vatandaşımıza söz verdim 5 yıllık süre içinde görevimin başında olacağım. Rafet bey 2015 seçimlerine hedef alıyor ve 10 ay sonra istifa etmesi gerekiyor. Bir yıl içinde bu projeleri gerçekleştirebilecek mi. Ben vatandaşıma söz veriyorum 5 yıl boyunca burada görevimin başında olacağım. Bu projeleri gerçekleştirmek için azami gayret sarf edeceğim” cevabını verdi.

20140204AW000599_05Kendileri göreve geldiklerinde bu borçla planladıkları projeleri nasıl yapacakları yöndeki soruya ise, Ceylan, “ Bu projelerin büyük bir kısmını devletin ve hükümetin imkânlarını kullanarak yapacağız. Rafet Bey her ne kadar Ankara’dan para istemeyeceğim dese de ben isteyeceğim bu projelerini gerçekleştirmek için. Karabük’ün ekonomisini ve pastasını büyütmek için ben sonuna kadar Ankara’dan da bakanlardan da para isteyeceğim. Önemli olan bu yatırımları ve hizmetleri Karabük’e çekebilmektir. Yoksa fakir fukaranın vermiş olduğu su ve emlak parası ile bu projeleri gerçekleştirmek değildir. Borç batağı içindeki Karabük Belediyesinin bu projeleri gerçekleştirme de mümkün değildir. Her bir bakan arkadaşımız benim yakın arkadaşım. Zaman içinde bana destek için gelecekler. Benim 33 yıllık kamu tecrüben var. Bunun yarısını kamuda, yarısını siyasette geçirdim. Ankara’da hükümet kanadında büyük bir çevrem var. Genel Başkan yardımcımız Mehmet Ali Şahin’in desteklerini arkamıza alarak bunları gerçekleştireceğiz. Karabük’ün geleceğini inşa etmek için bu yatırımları gerçekleştireceğiz. Bir başka AK Partili belediye başkanı olsa benim kadar etkili olmazdı. Bakanların hepsi benim arkadaşım” dedi.

Editör: Haber Merkezi