AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan, seçim gezileri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti


 

20140115AW000978_01AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz, İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Şahin, İl Gençlik Kolları Başkanı Özkan Çetinkaya, İl ve Merkez İlçe Teşkilatı ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ergül Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün Karabük'te yaptığı çalışmalar hakkında İl Müdür Vekili Ergül Aksoy'dan bilgiler alan Ceylan, "Allah kısmet ederse seçildiğimiz takdirde sizlerle çok yakın bir diyalog içerisinde olacağız. Bizde gerçek anlamda bir sosyal belediyeciliği uygulamak mecburiyetindeyiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün Karabük'te çok önemli hizmetler yürüttüğünü ve Müdürlüğe ait altı tane kurumun bulunduğunu kaydeden Ceylan, "Bu kurumlarda hemşerilerimize sosyal hizmet anlamında çalışmalar yürütmektesiniz. AK Parti iktidarı döneminde sosyal hizmetlerin alanı çok genişledi. Bundan 10 yıl önce vatandaşımıza verilen sosyal hizmet ödeneği bütçede sadece 1 milyar TL iken bu miktar 2014 bütçesinde 27 kat artışla 27 milyar TL ye ulaşmış bulunmaktadır. Tabi bu sosyal devlet anlayışının bir yansımasıdır. Bunun böyle olması gerekiyor. Dez avantajlı kesimlere yapılan destekler, yardımlar, özürlülere yapılan yardımlar gençlere çocuklara yapılan yardımlar bunun gibi birçok hizmetler ile çok büyük miktarlarda hizmet yelpazesini yürütmektesiniz. Sizlere bu anlamda çok teşekkür ediyoruz. Her geçen gün bakıyorum ki İlimizde de hizmet anlayışı giderek yaygınlaşmaktadır. Huzurevinden tutunda, şefkat evlerine kadar bunlar gibi birçok örnekler ile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak çok geniş bir anlamda vatandaşımıza hizmet sunmaktasınız. Bu konuda yakın bir işbirliği içinde ve diyalog içinde olacağız. Toplumun tüm kesimlerine hitap edecek sosyal projelerimizle inşallah Karabük halkına hep birlikte daha iyi daha güzel hizmetleri sunmanın gayreti içinde olacağız. Örneğin Karabük'te engelli kardeşlerimizi dinliyorum çok sıkıntılılar. Engelsiz bir Karabük için çalışacağız, idealimiz bu olacaktır. Kaldırımların düzenlenmesi, rampaların düzeltilmesi, üst geçitlerin engellilere yönelik olarak düzenli hale getirilmesi asansörlerin yapılması başta olmak üzere bu tür çalışmalara öncelik vereceğiz. Her konuda inanıyorum ki sizlerle iş birliği içerisinde olacağız” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ziyaretinin ardından Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy' u da ziyaret eden Ceylan, burada Orman İşletme Müdürlüğü'nün Karabük'teki faaliyetleri hakkında Uzunsoy'dan bilgiler adı.

20140115AW000978_02Ceylan, Orman teşkilatının Karabük için son derece önemli bir kurum olduğunu belirterek, “Karabük'ün yüzde 76'lık bir kısmı ormanlarla kaplı bu sebeple kent ekonomisine de büyük katkı sağlamaktadır. Orman teşkilatımız sadece orman içi hizmet eli ile değil son yıllarda geliştirdiği mesire alanlarıyla da halkımıza hizmet vermektedir. Bu anlamda Karabük Kent Ormanı faaliyete soktunuz. Bunun gibi birçok mesire alanını faaliyete geçirdiniz. Bu çalışmalar gerçekten çok güzel oldu. İnanıyorum ki Allah nasip eder seçilirsek tüm bu hizmetleri sizlerle el ele vererek daha da iyi bir noktaya getirmenin gayreti içinde olacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi