ceylan-08092015

 


AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MEHMET CEYLAN, KARABÜK’E HİZMET ETMENİN DENEYİM İSTEDİĞİNİ VE ANKARA’YI İYİ TANIMAKTAN GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİ


 

CEYLAN “KARABÜK’ÜN OLMAZSA OLMAZ PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN DEVLETİ TANIMAK LAZIM, TECRÜBE GEREKTİRİR”


 



 

AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı Mehmet Ceylan, Karabük Net Haber İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’yı yerinde ziyaret etti.

Ceylan, ziyaretinde Karabük’ün deneyimli ve tecrübeli devlet adamları ile daha fazla kazanımlar elde edeceğini ifade etti.

PKK Terör örgütünün son günlerdeki haince yaptığı saldırılar sonucu şehit olan asker ve polislere de Allah’tan rahmet dileyen Mehmet Ceylan “PKK terör örgütünün saldırılarında şehit olan bütün askerlerimize ve polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. PKK terör örgütünü bir kez daha şiddetle ve lanetle kınıyorum. Tabi acımız büyük ama bu devlet büyüktür, bu millet büyüktür. Evelallah bunun üstesinden bu devlet, bu millet gelecek, kudret ve güçtedir. PKK terör örgütünün ve diğer örgütlerin hesabı mutlaka sorulmaktadır ve sorulacaktır. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Bu vatan bölünmeyecek bu bayrak asla yere inmeyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın şehitlerimiz var acımız büyük onun için bir kez daha milletimizin başı sağ olsun.” Diye konuştu.

Diğer taraftan bir seçim süreci seçim atmosferinin devam ettiğini de vurgulayan Ceylan “Aday adaylığımız için bildiğiniz gibi geçen hafta müracaatta bulunduk. Bu aday adaylığımızın ülkemiz için, partimiz için bölgemiz içinde hayırlı olmasını diliyorum.

Niçin aday adaylığı derseniz, bildiğiniz gibi ben uzun yıllar devlette ve siyasette hizmeti olmuş. Geçmiş çok önemli kazanımlar, çok önemli tecrübeler edinmiş bir kardeşinizim. Önce bir müddet üniversitede hocalık sonra devlet planlama teşkilatında uzun yıllar uzmanlıktan sonra siyaset hayatına atılmış,  Safranbolu’da önce bir dönem belediye başkanlığı, ardından iki dönem milletvekilliği ve ardından da Kalkınma Bakanlığı gibi bir bakanlıkta bakan yardımcılığı sürdürmekteyim.

Tabi bu siyasette hem devlette çok önemli kazanımlar elde ettik. Ankara’da çok önemli çevremiz, dostlarımız var. Bürokraside oldukça fazla sayıda arkadaşlarımız dostlarımız var. Dolayısıyla Ankara’da bürokrasiyi devleti tanıyoruz. Çok şükür siyasette de çıraklık ve kalfalık dönemini geçtik ustalık dönemindeyiz. Bütün bu özellikleri bir araya getirdiğimizde acaba milletvekilliği noktasında bu tecrübeyle birlikte daha güçlü bir şekilde Karabük'e Ülkemize hizmet edebilir miyiz inancı içinde kolları sıvadık. Tabi ki takdir milletimizindir, halkımızındır, Cenab-ı Allah’ındır elbette ki. Biz her şeyin hayırlısı olmasını istiyoruz.” Dedi.

Karabük'ün ve ülkenin hizmete ihtiyacı olduğunu fakat Ankara’yı tanımanın da çok önemli olduğunu ifade eden Ceylan, Karabük’ün olmazsa olmaz bazı projelerinin hayata geçirileceğini belirtterek, konuşmalarına şöyle devam etti;

"Karabük’ünde oldukça önemli yatırımlarını çok şükür AKP iktidarı döneminde gerçekleştirdik ama daha yapılması gereken oldukça büyük işlerimiz var büyük projelerimiz var.

Filyos projesi,  Devlet Demir Yollarının projeleri gibi. İnşallah bu projeleri hayata geçirmek için kolları sıvıyoruz. Tabi ideallerim var, bu projeleri mutlaka Karabük'e kazandırmamız lazım. Filyos projesi bizim hayalimizdir. 2013 yılında yatırım programına yüksek planlama kurulu kararıyla çok şükür aldık. 2 yıla yakındır ihale edildi ama sonuçlandırılamadı. İnşallah onu sonuçlandırmak ve biran önce hayata geçirmek büyük hedeflerimizden birisidir.

Diğer taraftan Kardemir bizim için çok önemli Kardemir'i ve Demir Çelik Sanayisini daha iyi noktalara getirmemiz lazım. Bir taraftan Kardemir’e bütün gücümüzle destek verirken diğer taraftan bölgede yan sanayiyi geliştirmemiz gerekiyor. İstihdamı geliştirmek adına gençlerimize daha fazla iş, aş sağlama noktasında burada yan sanayide Kardemir’den kaliteli çeliği alıp işleyebilecek makina sanayi, otomotiv sanayi, savunma sanayi sektörlerinde parça üretebilecek bir sanayi kobileri geliştirebilecek arzumuz hedefimiz.

Bu kapsamada sayın Başbakanımız geçtiğimiz seçim döneminde Kastamonu’da bölgemiz adına önemli bir müjdeyi verdi. Batı Karadeniz illerini kapsayan bizim ilimizin de içinde olduğu yeni bir kalkınma planı programı vaadini verdi Sayın Başbakanımız, Kastamonu'da bende oradaydım, bizimle de istişare içinde. Bölgede kurulu 2 tane Kalkınma Ajansına şu anda o çalışmaları yaptırıyoruz. İnşallah bu bölgenin gelişmesi kalkınması için yeni bir kalkınma planıyla kolları sıvayacağız. Bu ifade ettiğim Demir Çelik yan sanayi, makina sanayi, savunma sanayiye yönelik sanayiyi geliştirmemiz lazım. Burada insanlarımız sadece haddecilikle, sadece kütüğü alıp inşaat demiri yapmamalı. Onu 1 liraya satıyorsa,  işleyerek, parça üreterek 10 liraya satacak, katma değerli ürünleri yaptırmamız lazım. Bunu da inşallah önümüzdeki dönem içinde el birliğiyle gayret ederek devletimizin imkanlarıyla özel sektörü de teşvik ederek onların önüne düşerek yaptırmanın gayreti içerisinde olacağız. Kalkınma ajanslarının da burada destekleri çok önemli, onlar da Kalkınma Bakanlığına bağlı kurumlar.

Başka projelerimizde var. Örneğin Devlet Demir Yolları hep hayalimdir. Belediye Başkanlığı adaylığı döneminde de ortaya attım. Demir yolu hattı şehri ikiye bölüyor, buda şehrin gelişimini engelleyen bir unsur. Dolayısıyla şehre yeni bir bulvar kazandırmak açısından inşallah belediyemizle de işbirliği içerisinde Devlet Demir Yollarının bu hattını Kayabaşın'nın altından bir tünelle Zonguldak istikametine getirmek, şehir içinden geçen bu hattı da yeni bir karayolu bulvarı haline getirip, Devlet Demir yolu arsasını da şehrimize kazandırmak en büyük arzumuz.

Diğer taraftan Devlet Su İşleriyle yapacağımız işler var. Üniversiteyle, Belediyemizle birlikte yeni bir rekreasyon alanları kazandırmak ve buna benzer birçok projeyi hayata geçirmek hedefimiz olacaktır. Tecrübemize güveniyoruz, çok şükür siyasi tecrübemizle hükümetimizin desteğiyle yapabilecek tecrübeye sahibiz. Bu maksatla yola çıkıyoruz, elbette vatandaşımızın her zaman hizmetinde olacağız.”

“1999 yılından beri aynı telefonu kullanmaktayım, her zaman açıktır, herkeste vardır, vatandaşımız bana çok kolay ulaşabiliyor. Güler yüzlü, tebessümlü inşallah ustalık döneminde milletvekilliği yapma arzusundayım. Her şeyden önce halkımızın hayır dualarını bekliyorum Cenabı Allah hayırlısı olacaksa nasip etsin inşallah.” Diye konuşan Mehmet Ceylan, açıklamalarına sonunda şu düşüncelerini aktardı;

ceylan_ziyaret“Bu bölgenin insanı olarak devletimize milletimize hizmet etmenin gayreti içinde olacağım. Yani hizmete hazırım demek istiyorum. Bu partimizin de elini güçlendirir. Ne kadar çok aday adayı olursa partimizin de eli güçlenmiş o kadar kalite yükselmiş olur. Cenabı Allah çıktığımız yolda bizi mahcup etmesin hemşerilerime de sevgi ve saygılarımı sunuyorum, hayır dualarını bekliyorum.

Kabinede bize bir görev verildiğinde hiç ondan kaçınmayız. Hükümette bakanlık yapan arkadaşlarımız geçmişte bizim bürokrasiden ya da siyasetten arkadaşlarımız şans onlara gülmüştür. Bizde kısmet olursa o görevleri layıkıyla yapabiliriz, elbette ama ille de o görevlerde değil ama mecliste de çok önemli komisyonlar var oralarda da insanımıza ihtiyaç söz konusu. Dolayısıyla oralarda meclisin kalitesi ne kadar yükselirse, sayın başbakanın işi de o kadar kolaylaşmış olur. Milletvekillerinin kalitesi ne kadar yükselirse, donanımlı arkadaşlar meclise gelirse Sayın Başbakanımızın da hükümetimizin de eli o kadar güçlenmiş olur. Nasip kısmet meselesi tabi ki görev verilirse, nefer olmaya da, hizmetkar olmaya da hazırız.”