“ YÜZÜN ÜZERİNDE KİRA YARDIMI BAŞVURUSU YAPILDI”


 


“ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE RİSKLİ ALANLAR YENİDEN İMAR EDİLİYOR”


 
20140826AW177259_01Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç, Karabük ve Safranbolu’da kentsel dönüşüm kapsamında yüzün üzerinde kira yardımı başvurusu aldıklarını ve bunları da sonuçlandırdıklarını söyledi.

Tunç, 6302 sayılı Kentsel Dönüşüm kanunu ile ilgili Karabük’te yüzün üzerinde başvuru olduğunu belirterek, “ Bu başvuruları değerlendirdik ve vatandaşlarımızın yaralanması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Müracaatların akabinde inşaatlarını yıkarak yeni inşaatlar yapılmaya başladı. Bakanlık lisanslı laboratuvarlarda riks testlerini yaptıran vatandaşlarımızı var. Bunlar bittiğinde yasalardan faydalanacaklar. Yasada vatandaşı ilgilendiren özellikli konu bankalardan alacakları konut edindirme kredilerinde bankanın verdiği faiz oranın 5 puan altında bu yasadan başvurunca fayadalanıyor. Bir diğeri ise kira yardımı. Bakanlığımız 1.5 yıla kadar kira yardımında bulunuyor. Vatandaşlarımız bundan da yararlanır. İlimizde kira yardımı başvuruları oluyor. Safranbolu ilçemiz ve Karabük il merkezinde binalarını yıkıp yeni inşaatlar var. Bu şekilde çalışmalar devam ediyor. Bizim şuan yaptığımız işlemler birebir vatandaşların yaptığı başvurular” dedi.

İl Müdürü Tunç, yasa içersinde Afet riski olan alanlar diye bir başlık olduğunu da belirterek, “ Riskli alanla ilgili ilimizde şuana kadar bir çalışma yapılmadı. Belediyenin bu yasadan önce bir çalışması var. Onun dışında özel firmalar çalışmalar yapıyor. Kendileri vatandaşlarla anlaşıp yasaya başvurarak faydalanıyor. Alan olarak Adatepe bölgesinden ciddi başvuru geldi. O başvuruları değerlendirdik ve büyük bir kısmını sonuçlandırdık. Laboratuvar firmasından risk analizleri geldikçe onları sonuçlandırıp projeler hayata geçirilmeye devam edecek” dedi.
Editör: Haber Merkezi