80407718Çevre ve Şehircilik Karabük İl Müdürü Mehmet Ali Tunç, yapı denetim uygulamasının başarılı şekilde uygulandığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Karabük İl Müdürü Mehmet Ali Tunç, yapı denetim uygulamasının başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, şirketlerin faaliyetlerinin yapıldığını söyledi.

Yapı denetim şirketleriyle şirketlerin şikayetlerinin kendilerine geldiğini belirten Tunç açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Yapı denetimi 2011 yılından beri ilimizde yapılan bir uygulama. Bu tarihten bu güne kadar Karabük ilimizde 5 tane yapı denetim şirketi bulunmakta. Bunlar faaliyetlerini yürümekte ve yapı denetim firmaları aracılığıyla vatandaşlar kendi inşaatlarının denetimini, her türlü yapım işini bunlar aracılığıyla yapmaktadır. Bugüne kadar ilimizde bu yöndeki çalışmalar başarılı oldu.
20130114AW000452_01
Yapı denetimiyle ilgili vatandaşlarımız belediyeden ruhsat aldıktan sonra denetim şirketleri sözleşmesini yapar, bizde denetim şirketlerinin denetimini yaparız. İşlerini doğru yapıyorlar mı, yerinde bu denetimleri yaparız. Şirketlerin her türlü faaliyetlerini denetim altında tutarız. Şirketlerin faaliyetlerinde aksaklık olduğu zaman İl Yapı Denetim Komisyonumuzca gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Şirketlerin kapatılması, bu şirketlerin içinde görev yapan teknik elemanların, bu görev anlamında cezai işlemlerini yaparız. İlimizde bu anlamda birkaç mühendisimizle ilgili müdahalemiz oldu. Bunun dışında yapı denetim şirketleri uyarıldı, şuanda da ilimizde yapı denetim başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Yapı denetim şirketinin çalışmasıyla ilgili şikayetler bize gelir ve gelen şikayetler oldu değerlendirildi, müdahaleler yapıldı, firmaların bakanlık müfettişlerince teftişleri de yapıldı. Şirketlerin ve mühendislerin çalışma şekillerine biz müdahale ediyoruz.

Yapı ile ilgili şikayetlerde ilk önce belediyelere şikayette bulunulur. Ekipler yerlerinde bunun denetimlerini yaparlar, eksikleri veya kusurları varsa müdahale ederler, bununla ilgili çözüm bulunamayacaksa o zaman konu bize gelir, biz çözümlerini ararız ve sonuca ulaşırız”

 

Editör: Haber Merkezi