BRTV YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET ÇETİNKAYA, 10 YILDIR GELENEKSEL HALE GELEN “OKULLAR YARIŞIYOR” YARIŞMA FİNALİNE KATILMAYAN VALİ ORHAN ALİMOĞLU’NU AĞIR ELEŞTİRDİ.


 

ÇETİNKAYA “KARABÜK EMEKLİLİĞİNİ DOLDURMAYA GELENLERİN ŞEHRİ OLMAMALI”


 

cetinkaya-fena-patladi

Karabük’ün köklü yerel TV kanalı olan BRTV’nin 10 yıldır sürdürdüğü ve geleneksel hale gelen “Okullar Yarışıyor” programının finali Karabük Üniversitesinde yapıldı.

10. Geleneksel Liseler Arası bilgi yarışmasına 22 Anadolu, 13 Meslek Lisesi olmak üzere, toplamda 35 okul katıldı.

Yarışma, 27 Mart’ta ilk çeyrek final yarışması ile start aldı ve 21 Mayıs günü yapılan büyük final ile sona erdi. Yaklaşık 2 aylık bir sürecin sonunda finale yükselen 6 okul bugün Karabük Üniversitesi Bektaş Açıkgöz Konferans salonunda kupa kaldırmanın gururunu yaşadı.

Yarışmanın şampiyonları Anadolu Grubunda Mehmet Vergili Fen lisesi, Meslek Grubunda ise Karabük Teknik Endüstri Meslek Lisesi oldu.

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’nun finale davet etmelerine rağmen katılmadığının altını çizen BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, yaptığı konuşmada ciddi eleştirilerde bulundu.

Çetinkaya;  “Bu yıl 10. sunu gerçekleştirdiğimiz bilgi yarışmasını gerçekten büyük bir zevkle izledim. Biz 10 yıldır bu yarışmayı işte bu birlik beraberlik ortamını yakalamak için yapıyoruz. Yarışmaya ilk başladığımız yıllarda Valimiz Nafiz Kayalı vardı. Daha sonra Can Direkçi, Nurullah Çakır ve en son Şanlıurfa’ya giden İzzettin Küçük valimiz ile birlikte yaptık.” dedi

10 yıllık yarışma finalini ilk defa Valinin katılımı olmadan gerçekleştirdiklerini belirten Mehmet Çetinkaya, eleştiri dolu konuşmasına şöyle devam etti;

“İlk defa Karabük’te bir ödül törenimizi Valisiz yapıyoruz ve az önce bilgi aldım, Sayın Valimiz şu anda MÜSİAD heyetini kabul ediyor. İki gündür ısrarla Karabük için bu yarışmanın önemini anlatıyoruz. Biz BRTV olarak Türkiye Liselerarası Bilgi Yarışması yapmış bir kurumuz. Ben şahsen üzülüyorum. İlk defa bir ödül töreninde Valimiz aramızda yok. Karabük emekliliğini doldurmaya gelen insanların şehri olmamalı.”

okullar-yarisiyor-1Çetinkaya “Bakın burada bir örnek, Karabük Üniversitesi, bu üniversiteyi bu hale getiren bir Rektörümüz var. Karabük’e heyecan lazım. Karabük genç bir Cumhuriyet şehri. Ben buradan bunu konuşmazsam Karabük’te kimse konuşamaz. Az önce kardeşim de belirtti, bu yarışma gerçekten çok büyük bir emekle gerçekleştiriliyor. Yarışmaya katılan arkadaşlarımız bir İstanbul gezisi yapacaklar, tatil yapacaklar. Bırakın tatili bu öğrencilerimiz 3 aydır BRTV stüdyolarında yarışıyorlar ve bugün de final heyecanının yaşıyorlar. Karabük’ün en büyük Mülki Amiri bu heyecana mutlaka ortak olmalı. Bu yarışmalara TBMM Başkanı iken, Türkiye’nin 2. büyük makamında oturan Mehmet Ali Şahin Bey iki defa katıldı. İlla buraya bir Valinin gelmesi için Ankara’dan bir milletvekili ya da Bakanın mı gelmesi lazım? Çok özür diliyorum ama durum bu. Yarışmacı öğrencilerimizi kutluyorum” diyerek tamamladı.

Mehmet Çetinkaya, Vali Alimoğlu’na karşı yaptığı bu eleştiri içeren konuşmasının yanı sıra, BRTV’nin internet sitesinde “Eleştiri Hakkını Kullanmak” başlığı ile yazdığı köşe yazısında ise düşüncelerini şöyle açtı;

ELEŞTİRİ HAKKINI KULLANMAK


Bugün Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz bilgi yarışmasında bizi mutlu eden birçok konu olmasına rağmen üzüldüğümüz de bir konu vardı. Bunu da yarışma sonunda yaptığımız konuşmada öğrencilerin, protokolün ve velilerin önünde, bir televizyon kanalı olmamız nedeniyle Karabük kamuoyu önünde dillendirmekten de çekinmedik.


10 yıldan bu yana, bu yarışmanın finallerine kimler katılmadı ki…


Her şeyden önce ilimizde hangi valimiz varsa çok büyük bir zevkle, severek ve bize de büyük moral vererek yarışmanın finalini mutlaka izledi, ödül törenine katıldı. Yaptıkları konuşmalarla bize moral verdiler, motivasyonumuzu arttırdılar. Bugün ilimizin Sayın Valisini aramızda görmek istedik. Davet ettik. Bir geleceği, bir gelemeyeceği söylendi. En son gelecek bilgisini aldık. Yarışma başladı, en azından ödül törenine katılırlar, öğrencilerin kupalarını, ödüllerine verirler, belki bir de konuşma yaparlar diye bekledik. Sonuç olarak gözümüz yolda kaldı.


Birkaç aydan bu yana ilimizde iyi gitmeyen bazı işler, özellikle son haftalarda durup dururken ortaya çıkan bazı milli eğitim sorunları başta olmak üzere ve Karabük’ün daha dinamik yöneticilere ihtiyacı olduğu duygu ve düşünceleri ile bir konuşma yaptık. Geçmişteki Valilerimizin isimlerini saydık, onlara teşekkür ettik. Bu arada rahmetli Valimiz Cemalettin Sevim’i o heyecanla atlamışız. Kendilerini de bu vesile ile rahmetle anıyoruz.


okullar-yarisiyor-2Bizim konuşmamızı kimisi ağır buldu, kimisi son derece yerinde ve haklı bir konuşma olarak değerlendirdi. Genç öğrenci kardeşlerimizin çok olumlu tepkisini, öğrenci velilerinin salon çıkışındaki içten tebriklerinden anladık ki, böyle bir konuşma gerekiyormuş.


Biz gazeteciyiz ve televizyon yöneticisiyiz. Bu şehirde 20 yıldan bu yana televizyon işletmeciliği ve 30 yıla yakındır gazetecilik yapıyoruz. Bazı konularda konumu, makamı ve mevkii ne olursa olsun yeri geldiğinde eleştiri hakkını kullanmamızdan doğal bir şey olamaz. Bu mesleğin doğasında eleştiri hakkını kullanmak vardır.


Bundan bir önceki köşe yazımızda da Karabük’te bazı şeylerin iyi gitmediğini belirtmiştik. Evet, gerçekten de bazı şeyler iyi gitmiyor. Bunu duyurmak bizim görevimizdir. Duyması gerekenlerin duyacaklarına, kamuoyu adına yaptığımız bu eleştirilerin haklı bulunması halinde ilimizde iyi şeyler olması için gerekli adımları atacaklarına yürekten inanıyoruz.


Editör: Haber Merkezi