JU JİTSU VE BRAZİLİAN Jİ JUTSU 3. ULUSLARARASI ŞAMPİYONASINA GİDECEK OLAN FEDERASYON KAFİLESİNDE KARABÜK’TEN DE KATILIM VAR


 

jujitsuBir Japon dövüş ve savunma sanatı olan Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jutsu 3. Uluslararası Şampiyonası Sırbistan’da yapılacak.

Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jutsu Türkiye Federasyonu 24-26 Nisan 2015 Tarihleri arasında Sirbistan'ın Sremca Kamenica kentinde yapılacak "3. SAJ OPEN Ju Jitsu International Tournament" şampiyonasına 35 kişilik bir kafile ile katılacak.

Sırbistan’da yapılacak olan 3. Uluslararası Ju Jitsu Şampiyonasına Ülkemizi temsilen Federasyon bünyesindeki 35 kişilik kafilenin içinde Karabük Mesetlioğlu Dövüş Sanatları Kulübünden takım antrenörü olarak Çetin Çakar ve Sporcu olarak ta Bilge Özkan’da yer alıyor.

Mesetlioğlu Dövüş Sanatları Kulüp Yöneticisi ve antrenör Çetin Çakar, Uluslararası şampiyonaya Türkiye’yi temsilen Karabük’ten kendilerinin de Federasyon kafilesine davet edilmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve “Ju Jitsu ve Brezilyan Jiu Jitsu savunma sanatlarını Karabük’te kurduğumuz kulüp marifetiyle yaymaya çalışıyoruz. Bu tür spor ve sanat dallarında ayrıca destek bekliyoruz. Sırbistan’da yapılacak olan uluslararası şampiyona turnuvasından da derece alarak gelmeyi ümit ediyoruz” diye konuştu.

JU JİTSU VE BRAZİLİAN JİU JİTSU NEDİR?


Bir savunma sanatı olan Brazilian Jiu Jitsu, Japon dövüş sanatları ustası Maeda’nın 1914 yılında Brezilya’ya yerleşmesi ve Carlos Gracie’ye bu sanatı öğretmesi sonrasında Gracie ailesi tarafından geliştirilmiştir.


Hem felsefesi, hem de ruha ve fiziğe sağladığı faydaları nedeniyle ülkemizde de ilgi görmeye başlayan Brazilian Jiu Jitsu’da mücadele ağırlıkla yerde verilir.


Her yaştan kadın ve erkeğin yapabileceği bir spor dalı olan Brazilian Jiu Jitsu turnuvalarında kilo ve kuşak kategorilerinin yanı sıra, yaş kategorileri olup, bu kategoriler 55 yaş üstü kategorisine kadar çıkar.