isci-lideri-gul

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Kardemir çalışanının kabul edeceği bir ücrete gelinemediği için toplu sözleşmenin imzalanamadığını söyledi.

Kardemir ve Çelik-İş Sendikası arasında yaşanan toplu sözleşme süreci ile ilgili Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, açıklama yaparak, çelik işçisinin kabul etmeyeceği ve yeni giren bin 72 işçinin toplu sözleşmeden faydalanamayacağı bir sözleşmeyi imzalamayacaklırını kaydetti.

Gül “Kardemir'de sürdürülen ve 04 Mart 2013 tarihinde yapılan son toplu sözleşme görüşmesinde, Kardemir çalışanının kabul edeceği bir ücrete gelinemediği için toplu sözleşme imzalanamamıştır. Çelik işçisinin kabul etmeyeceği ve yeni giren bin 72 işçinin toplu sözleşmeden faydalanamayacağı bir sözleşmeyi imzalamayacağız ve bu düşüncemizden asla geri adım atmayacağız. Çelik-İş Sendikası tüm üyelerinin faydalanacağı bir sözleşme ısrarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. 04 Mart 2013 tarihli Kardemir işçisi ile Çelikhane’de yaptığımız toplantıda çizdiğimiz kırmızı çizgilerimiz net bir şekilde devam etmektedir. İlk söylediğimiz söz, son sözümüzdür. Kardemir işçisinin kabullenmeyeceği bir sözleşmeyi asla imzalamayacağız ve kendimize inancımız başarıyı getirecektir. Bu sözleşmeyi Kardemir işçisi imzalayacaktır. Yaşasın Kardemir işçisinin kararlılığı, yaşasın Çelik-İş Sendikasının kararlılığı” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi