ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI CENGİZ GÜL “DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLDU VE KAZANAN KARDEMİR İŞÇİSİ İLE ÇELİK İŞ OLDU. ÇELİK İŞÇİSİ ARTIK KARDEMİR’DE ÇELİKLEŞTİ”


 

sendika-delege-secimleri


Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, örgütlü oldukları KARDEMİR A.Ş’de yapılan delege seçimlerinin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini, kazananın çalışanlar ve sendika olduğunu söyledi.

KARDEMİR’de örgütlü bulunan Çelik-İş Sendikasının yapılacak olan Karabük Şube seçimleri öncesinde fabrikada delege seçimleri yapıldı. Yaklaşık 3 bin 400 KARDEMİR çalışanının oy kullandığı seçimde önümüzdeki günlerde yapılacak Şube seçimde oy kullanacak 125 delege belirlendi.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül seçimler ile ilgili yaptığı açıklamada “Kazanan çelik işçisi ve KARDEMİR olmuştur. İşçi kendi temsilcisini seçme hakkını kullanmıştır, tüm arkadaşlarımı sağduyulu ve demokratik tutumlarından dolayı kutluyorum” dedi.

Genel Başkan Gül, KARDEMİR işçisini ve Karabük şubeyi böylesi demokratik ortamda çok ciddi sıkıntılardan sonra herkese örnek olabilecek bir şekilde seçim yaptıkları için tebrik ettiğini de belirterek “Çelik-İş Sendikasının yeni ruhuna, yeni yaklaşımına ve demokratik tavrına uygun bir seçim yapıldı. Kazanan ve kaybedenleri, hatta yarışan herkesi tebrik ediyorum. Burada aslında kaybeden yok. Sendikalar eğer Türkiye’de demokratik bir ortamda seçilebilme ve seçme ortamı oluşturarak insanların kendi temsilcisini seçme hakkını verdikten sonra hiç kimsenin kaybetmeden, herkesin kazandığı bir seçim olur. Onun için sendikalar kendi içersinde demokratik yapıyı kurduklarında daha güçlü olurlar. Çelik-İş Sendikasında artık daha güçlü bir yapı oluştu. Bugün herkesin kazandığı KARDEMİR’de çalışan işçiler kendi temsilcilerini kendilerinin seçtiği çok güzel bir seçim yaşandı” ifadesin bulundu.

Genel Başkan ve Genel Merkez olarak Karabük’teki seçim sürecinde hiç kimsenin müdahale olmadığını da ifade eden Gül, şunları söyledi;

“ Hiç kimsenin adaylığı noktasında engelleme olmadı. Herkes istediği gibi demokratik bir şekilde aday oldu, seçimlere girdi. Bu konuda Genel Merkez olarak asla müdahil olmadı. KARDEMİR’de sendikal yapının ve işçilerin kendi temsilcilerini seçebilme hakkı ile çelik işçisi KARDEMİR’de çelikleşti diyebiliriz. Göreve geldiğimiz günden beri KARDEMİR işçisi tüm söylemlerimize ciddi bir şekilde dikkat etti. Bizde bu söylemlerimizin tamamını yerine getirdik ve sözümüzün arkasında durduk. KARDEMİR’de artık kendi temsilcisini demokratik ortamda seçme demokrasine ve olgunluğa erdiğini ve bu olgunluktan sonra KARDEMİR çalışanın birlik ve beraberliğinin bölünmeyeceğini görüyorum. Kazanan Karabük ve KARDEMİR işçisi ile Çelik-İş Sendikası olacak.”

Cengiz Gül, mevcut Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören ve ekibi ile güzel bir dönem yaşadıklarının da altını çizerek, “Karabük Şubemizde güzel bir Toplu Sözleşme süreci yaşadık. Şubemizle başarılı bir süreç geçti. Bu süreçten KARDEMİR işçisinin yüzü gülerek çıktı. Endüstri ilişkilerde KARDEMİR yönetimi ile işçisinin bu sürecini kamuoyuna iyi bir şekilde anlatarak, iyi bir noktaya getirdiğimizi gördüm. Karabük delegesinin tercihlerine saygılıyım. Karabük Şube ile başarılı bir dönem geçirdiğimizi de hatırlatmak isterim” dedi.

Editör: Haber Merkezi