Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, Karabük’ün Ovacık ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi bünyesinde hizmet veren kovan atölyesini ziyaret ederek kovanları inceledi.


 

20160304AW678192_01Ovacık Kaymakamı Hakan Şeker, Ovacık Belediye Başkanı Zafer Küpler ve Karabük Arıcılar Birliği Bşk. Yrd. Fuat Alpay ile birlikte İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce projelendirilen ve İl Özel İdaresinin % 50 destekleri ile yaptırılan arı kovanlarının imalatının yapıldığı atölyede incelemelerde bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, göreve geldiğinden beri her yıl hazırladıkları değişik projelerle arıcıları desteklediklerini ifade ederek, “Bu yılda arıcılarımızın ihtiyaç duyduğu boş kovan projesi yaptık. % 50 destekli 660 adet kovanı bu yıl ve önceki yıllarda arıcılık kurslarına katılarak kurs belgesi almaya hak kazanmış olanlara ve İlimiz Arıcılar Birliği üyelerinden talep edenlere 5'er adet dağıtmayı planlıyoruz.

Plastik Polen tabanlı ve Plastik kapaklı olarak imal edilen kovanların hem polen üretimi, hem arı sağlığı açısından daha iyi sonuçlar verdiği, son yıllarda arıcılarımızın bu tür kovanlara yoğun rağbet gösterdiğini biliyoruz" dedi.

Ayrıca Çataklı, üretimi yapılan kovanların gerçekten kaliteli ve standartlara uygun olduğunu dile getirerek dağıtacakları kovanların arıcılara ve Karabük arıcılığına hayırlı olmasını diledi.

Ovacık Kaymakamı Hakan Şeker ise, kovan yapım çalışmalarının planlanan şekilde devam ettiğini, talep edilmesi halinde çevre illerden de boş kovan ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitelerinin mevcut olduğunu, bunun yanında bireysel taleplere de cevap verebildiklerini, hedeflerinin yıllık 5000 kovan kapasitesine ulaşmak olduğunu vurguladı.

Editör: Haber Merkezi