20140318AW038003_0118 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Karabük’te bir dizi tören ve anma programı düzenlendi.

Karabük Şehitler Anıtı'nda çelenk sunumu ile başlayan törene; Vali Orhan Alimoğlu, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan,, Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal Vali yardımcıları Erkan Çapar ve Tarkan Keskin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Başkanı ve üyeleri, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı ve üyeleri, Muharip Gaziler Dernek Başkanı ve üyeleri, daire müdürleri, öğrenciler ile şehit yakınları katıldı.

Şehitler Anıtına Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra askeri tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

Günün anlamına hitaben okunan şiirlerin ardından Vali Orhan Alimoğlu ve protokol üyeleri şehit aileleri ile bir süre sohbet ettikten sonra şehitliklere karanfil bıraktılar.

Tören daha sonra Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'ndeki çeşitli etkinliklerle devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde hazırlanan programda öğretmen ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler okundu. Öğrenciler tarafından hazırlanan "Silahını Vermeyen Şehit" konulu kısa tiyatro gösterisinin ardından Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşturulan Mehter Takımının çaldığı marşlar katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Editör: Haber Merkezi