"Çanakkale Bir Hilal Uğruna” programı 100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.


 

20150504AW402602_02Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı nedeniyle başlattığı, gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmayı ve ecdatla gençler arasında köprü kurmayı amaçlayan ve yıl sonuna kadar 81 ilde düzenlenecek olan “Çanakkale Bir Hilal Uğruna” programı 100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Gençlerin ve vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği programa Vali Orhan Alimoğlu ve eşi Rana Alimoğlu, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Garnizon Komutanı J. K.Albay Samit Tokmak, Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, STK Temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer ’in şiir dinletileri ve Cihan Yıldız ’ın seslendirdiği Çanakkale türküleri katılımcılara ve gençlere Çanakkale ruhunu tekrar canlandırdı.

Çanakkale destanının yaşanmış hikayelerinin anlatıldığı ve izleyicilerin duygulu anlar yaşadığı program Serdar Tuncer okuduğu ve tüm katılımcıların ayakta dinlediği "İstiklal Marşı" ile sona erdi.

Program sonunda savaş esnasında ve gerisinde objektiflere yansıyanlardan derlenen fotoğraf sergisi ve Çanakkale Savaşında kullanılan savaş malzemelerinden örneklerin bulunduğu Çanakkale Savaş Müzesinin açılışı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi