Yenice Kaymakamlığı tarafından öğrencilerin yaz tatillerini daha iyi bir şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla hayata geçirilen ve müzikten sanata, edebiyattan tarihe, filmden fikre uzanan geniş yelpazede ele alınan konuların oyunlarla eğlenceli hale getirilerek öğreticiliğinin artırılmasına yönelik olarak hazırlanan “Cahit Zarifoğlu Hikâye Atölyesi” projesi sona erdi.


 

20150828AW512118_02“Cahit Zarifoğlu Hikâye Atölyesi” projesinin 9. hafta etkinlikleri kapsamında Yenice Şeker Vadisinde düzenlenen etkinliğe Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli, öğrenciler ve veliler katıldı.

Proje Koordinatörü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi görevlisi Melek Ören’in yapılan faaliyetler hakkında bilgiler vermesinin ardından, projeye katılan öğrenciler Hikâye Atölyesi hakkında edindikleri görüş ve düşüncelerini paylaştılar.

‘Güzel yerlerde güzel işler yapmak lazım, sizlerde burada güzel bir faaliyet yapmışsınız bundan çok memnun oldum’ diyen Vali Orhan Alimoğlu, “Bu münasebetle başta Yenice Kaymakamımızı, Melek Ablanızı, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tebrik ederim.

Zaten eğitimin temel gayesi bize güzel insan olmayı öğretmektir. Bu olmazsa zaten hayat güzel olmuyor. İyi ahlaklı, güzel insanlar çok olmazsa dünya çok sıkıcı bir yer oluyor. Bir başka tarifle güzel iş nedir? Güzel insanların yaptığı iştir. Allah çocuklara merak vermiş her şeyi öğrenmek istiyor, ama bu merakı faydalı şeyleri öğrenme yönüne çevirmek lazım.

Birde doğru öğrenmeyi öğretmek lazım insanlara, asıl mesele insan öğrenmeyi, anlamayı bir öğrenirse her şeyi öğrenir. Sizleri tekrar tebrik ederim’ dedi.

Daha sonra öğrencilerle kısa süre sohbet eden Vali Orhan Alimoğlu, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Haber Merkezi