YEĞENLERİNİN TUTUKLANMASINA KIZINCA ORMANI ATEŞE VERDİLER


 

ORMAN YANGINI ÇIKARAN İKİ KARDEŞ SUÇÜSTÜ YAKALANDI


 

bunlar-nasil-bir-manyak


Karabük’ün Cumayanı köyü geçen hafta orman yangını çıkardığı iddia edilen 13 yaşındaki O.G’nin tutuklanmasına kızan amcaları, ormanı ateşe verirken suçüstü yakalandı.

Merkeze 14 kilometre uzaklıkta bulunan Cumayanı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda Perşembe günü çıkan ve yaklaşık 1 hektarlık alanın zarar görmesine yol açan yangını çıkardığı iddiası ile O.G. (13) isimli çocuk önce jandarma tarafından gözaltına alındı daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Durumu öğrenen amcaları M.G. ve Ö.G. (16) yeğenlerinin suçsuz olduğunu ve tutuklanmasına tepki göstererek bugün aynı ormanlık alanda ateş yakarken suçüstü yakalandı.

Şahısların aynı alanda 3 ayrı yerde başlattıkları yangın ise Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından söndürüldü. Kardeşlerin, dün de merkeze bağlı Çukurca köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan ve yaklaşık 10 hektarlık alanın zarar görmesine yol açan yangını da çıkardıkları iddia edildi.

20130701AW000965_01Aynı bölgede yangın çıkmasından şüphelendiklerini belirten Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, "2-3 gün arayla defalarca çıkan yangınımız vardı. Özellikle jandarmanın yoğun çalışması sonrası 13 yaşında bir çocuk yakalanarak tutuklandı. Kasten orman yangını çıkaran şahıslar var. Orman yangınında bir şeylerden şüphelendik. Jandarmayı başka yerlerde de 'Yangın çıkmasın, tedbir alalım' diye aradım. Sağ olsun onlarda sabaha karşı istihbarat ekiplerini ormana yerleştirdi. Saat 14.00 sıralarında Cumayanı Köyü üstündeki ormanlarda 3 ayrı noktada yangın çıktı. Orman içinde dolaşan jandarma ekipleri bir kişiyi benzin bidonu ile suçüstü yakaladı. Ormanı yaka yaka gidiyormuş” dedi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi