Kredi kartı sahiplerinin yaptığı hataların başında güvenliğinden emin olunmayan internet sitelerine kredi kartı ve kişisel bilgilerini hiç düşünmeden vermeleri geliyor.


kredi-kart-sahipleri-dikkat

Sahte Alışveriş Siteleri Fena Vurdu

Bilindik markaların sahte web sitelerini yapan dolandırıcılar birçok kişiyi dolandırdı.

Mağdur vatandaşlardan gelen şikayetlere göre; bir cep telefonu markasının sahte web sitesini yapan dolandırıcılar internette yayınladıkları cazip telefon reklamları ile tüketiciyi çekiyor. Sitenin sahte olduğunun farkına varmayan vatandaşlar uygun fiyattaki cep telefonu alabilmek için tüm bilgilerini veriyor ve bundan sonra da başına gelmeyen kalmıyor.

Sitenin ödeme esnasında gerekli olan güvenlik sertifikasına sahip olup olmadığı ve bu sertifikanın alışveriş yapılan sitenin adına düzenlenip düzenlenmediği kontrol edilmeli.

Sahte E-Postaları Açmayın!

İnternet üzerinden sahte olarak gönderilen e-mailler ile kredi kartı ve internet bankacılığı kullanıcılarının kart bilgilerinin elde edilmesi yöntemidir.

Bu şekilde sahte gönderilen e-maillere, spam mail, kullanılan bu yöntemde oltalama (phishing) adı verilir. Sakın bu mailleri açtıktan sonra mailde belirtilen talimatlara uyup yönlendirilen sitede kart bilgilerinizi girmeyin.

Size gönderilen e-posta'nın kimden geldiğinden ve doğruluğundan mutlaka emin olun. Gönderen kişiyi tanımadığınız maillerdeki linkleri tıklamayınız veya gönderilen dosyaları açmayın.

Bankanızdan Gelen Ekstrelere Dikkat!

Banka veya ticari kurumlardan gelmiş gibi gösterilen ve sizden şifre, kullanıcı adı, müşteri numarası, kredi kartı numarası, kimlik numarası gibi bilgileri talep eden e-postaları dikkate almayınız ve hemen silin.

E-postalarda bulunan linkler üzerinden herhangi bir bankanın internet bankacılığına girmeyin. Kişisel kimlik bilgileri ile bankacılık bilgileri, internet üzerinden kesinlikle hiç kimse ile paylaşmayın.

Her Teklifi Kabul Etmeyin

Piyasa değerinin çok altında satılan, günlük fırsat gibi kaçınılmaz, abartılı teklifler sunarlarsa inanmayın.

Bedava ürün kazandığınıza dair iletilere tıklarsanız burada sizden kredi kartı ve kişisel bilgilerinizi isteyebilir. Hediye ya da çok ucuz fiyata ürünü kaçırmamak isterken dolandırılabilirsiniz.

Hattınıza TL Yüklerden Dikkat!

Cep telefonu hattınıza kredi kartınızdan TL yüklerken dikkat edin. TL yüklemesi gerçekleştirmek için kimi internet sitelerine kart bilgilerinin yanı sıra kimlik bilgilerini de giren vatandaşlar işlem sonunda hata uyarısı ile karşılaşıyor.

Dolandırıcı siteler hata uyarısı vererek cep telefonu kullanıcılarının kredi kartlarından defalarca para çekti.

Program İndirirken Bunu Yapmayın

Bilgisayarlarına bir program indirmek için tıklanılan siteye önce kayıt olmanız isteniyor ve başta kredi kartı olmak üzere tüm bilgileriniz isteniyor.

Bu aşamada herhangi bir ücret talep edileceğine dair bilgilendirme yer almıyor. Ancak üye olup, program indirdiğinizde mailinize bir fatura geliyor.

İnternet dolandırıcılığı için kişisel bilgileri topluyor.