-    KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ “HERKES BEDELSİZ YER PEŞİNDE. YER YA DA ARSA ÜRETME PROBLEMİMİZ YOK. TÜRKİYE’DE KURUM BİNALARI BEDAVA YER ÜZERİNE Mİ YAPILMIŞ?”

 

vergiliden-gonderme

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, geçtiğimiz günlerde "Karabük merkez'de Belediye kamu kurum binalarının yapılabilmesi için arsa üretmelidir. Bu konuda maalesef yetersiz kalınıyor" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Şahin'in bu açıklamasına cevap vererek, Karabük’te yer ya da arsa problemi yaşamadıklarını söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük’te herkesin bedava arsa peşinde olduğunu belirterek, bunun hoş bir şey olmadığını kaydetti.

Bazı yerleri fakir konutlarıyla ilgili TOKİ’ye bedava verdiklerini belirten Vergili, “Menderes Caddesi’ndeki yıkılan dükkanların orası açık otopark olmayacak, orayı belediye binası olarak yapmayı düşünüyoruz. Geçici olarak da kullanıma sokmayacağız. Gelecek yıl belediye binasının ihalesini yapmayı planlıyoruz, yetişirse yapacağız. Biz orayı SSK’ya da verebiliriz, şuanda merkezde kurumlarla ilgili yer problemlerini çözebiliriz. Merkezde yerlerin bir bedeli, maliyeti vardır. Kurumlar şimdi şahıslardan oturup yüksek bedellerle pazarlık yaparken, belediyeye geldiği zaman bedavaya yer bekliyor. Dünyanın neresinde böyle bir olay var? Pazar halinin yerine iki tane bina bile sığar, buranın bedelinin ödenmesi lazım. Bura Karabük’ün malı. SSK’nın görüşmüş olduğu bir arazi konusu vardı, onlar şahıslarla para konuşabiliyorlar, belediye ile mi konuşamıyorlar? Şuanda bizden yer talep edecek her kurumun merkeze yakın yerde yerini temin edebiliriz, ama bedelini ödemesi şartıyla. Şuanda benim prim borcum yok, nakit para falan istemiyorum, belli bir taksitlerle de olabilir. Türkiye’de kurum binaları bedava yer üzerine mi yapılmış? TSO bedel meselesi yüzünden yer alamadı, devlet kendi yerini satarken, parayla satıyor. Kurum nasıl bedavaya alacak böyle yerleri? Bu hazine yerlerinin tamamının belediyeye geçmesi lazımdı. DSİ büyük bir araziyi komple kapatmış, nasıl kapatmış burayı? Kendi ihtiyacının en az 10 misli fazla yer kapatmış. Hazineye ait yerlerinin tamamı belediyeye devredilmişti, eski belediye başkanları bu işlemleri yapmadığı için bu yerler hazinenin üzerine kalmış, yer ya da arsa üretme problemimiz yok. Herkes bedelsiz yer peşinde, bu da hoş bir şey değil. Bazı yerleri fakir konutlarıyla ilgili TOKİ’ye bedava veriyoruz, TOKİ’de o programları hızlı bir şekilde ele alıyor. Yakında 5000 Evler’de böyle bir ihalesi var, bu yeri bedava verdik TOKİ’ye, biz bu yeri TOKİ’den parayla aldık, sonra bunu düşündük ve fakir konutlarıyla ilgili kullanmayı düşündük. Bu konutlar 2+1 olarak yapılacak” dedi.

Tapu Müdürlüğü gibi yerlerin şehir merkezine yakın yerde olması gerektiğini belirten Vergili “Tapu Dairesinin işi Valilikten de çoktur belediyeden de çoktur. Karabük’te 100 bin nüfusun hepsi tapuya gidecektir. Tapu Müdürü bir tek kelime konuşmadı, sonradan Vali Bey bana intikal ettirdi. Hiç kimseden bir talepte bulunulmadı, birden bire arsa problemi ortaya çıktı. Karabük ufak ama çözüm üretilemeyecek bir yer değil, bütün kurumlara yer bulabiliriz, merkeze uzak, merkeze yakın. Meteoroloji Müdürlüğü’nün vatandaşla işi yok, Kapullu’ya yapıldı, ama Tapu Dairesini Kapullu ya da 5000 Evlere yapamazsınız. Karayolları’nın şehir merkezinde olmasının hiçbir anlamı yok. Bölgenin her yerinde olabilir, ama SSK şehrin her yerinde olmaz, Maliye her yerde olmaz” diye konuştu.

Caddelerde yapılan çalışmaları yılbaşına kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirten Vergili, şunları söyledi;

“Bizim programımız yılbaşı akşamına bitirmek. Yılbaşına Menderes Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Ankara Caddesi’nin düzenlenmesini bitirmeye çalışıyoruz. Yıl sonuna iyi bir şekilde girmeyi düşünüyoruz. Bazı mahallelerde asfalt çalışmaları sürüyor. Bunları da vatandaşların kışı rahat geçirmeleri için rehabilite etmeye çalışıyoruz.”
Editör: Haber Merkezi