Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Kardemir Karabükspor kendi evinde Gaziantepspor ile golsüz berabere kaldı.


timthumb

Teknik ekibin değişimiyle köklü değişikliklerin gözlendiği ve yeni hocası ile ilk kez geçtiğimiz hafta deplasmanda Trabzonspor maçına çıkan Karabükspor, oynadığı futbol ve galibiyet isteği ile göz doldurmuş gelecek haftalar için büyük umutlar vermişti. 23. hafta için aynı istek ve arzusunu Dr. Necmettin Şeyhoğlu stadında devam ettiren temsilcimiz, rakibi Gaziantepspor'u 90 dakika boyunca ablukaya almasına rağmen galibiyet hasretini 10 haftaya çıkardı.

Maçın ilk düdüğünden itibaren yoğun baskı ve temponun hakim olduğu maçın henüz 9. dakikasında ceza sahasına yapılan ortaya Furkan Özçal gelişine vurdu ve top üst direkten auta çıktı.

Orta saha mücadelesinde rakip takıma adeta nefes aldırmayan Karabükspor, 30. dakikada Ahmet İlhan'ın ceza sahasına getirdiği topa Karcemarskas'ın müdehalesi sonucu penaltı kazandı. Daha önce takım içerisinde penaltı atışıyla görevlendirilmeyen Onur Ayık, takım arkadaşlarına "Ben rüyamda gördüm. Atacağım." demesinin üzerine topun başına geçti ve bu fırsatı gole çeviremedi.

İkinci devreye aynı baskıyla devam eden temsilcimiz çok sayıda net pozisyon bulmasına rağmen bir türlü golle buluşamadı ve 90 dakika boyunca pozisyon vermediği rakibi ile 0-0 berabere kaldı. Bu skorla 18 puana ulaşan Karabükspor 17. sırada haftayı tamamladı. Kardemir Karabükspor gelecek hafta deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

"Ben rüyamda gördüm. Atacağım."

yılmaz vuralÖte yandan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Onur Ayık’ın kendine vazifesi olmadığı halde penaltıyı atışını kullanmasına tepki göstererek, “Yaptığı doğru değil. Uğraşılıyor, sen çıkıyorsun "ben rüyamda gördüm atacağım" diyorsun, böyle bir şey yok. O açıdan haksız” dedi.

Tecrübeli teknik adam, maçın tamamına bakıldığından kazanmak adına ellerinden geleni yaptıklarını ve pozisyon dahi vermediklerini söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu;

“Rakibin bir tane net pozisyonu bile yoktu. İyi atak yapan, pozisyon vermeyen bizdik. Direkten dönen top, kaçan penaltı, verilmeyen penaltılar var. Bunları hocamız kendi akışında değerlendirdi. Birisinde abarttın diye kart verdi, diğerlerine hiçbir şey yok deyip kart bile vermedi. İki haftadan beri lig üstünde bir futbol oynuyoruz. Sonuç bir puan, buna üzülüyorum. İki haftalık bir takımın çalıştıranı olarak beklentilerimi yapan oyuncularımı tebrik ediyorum. Ama çaba var, sonuç yok. Futbol delikanlı oynanmaktan çıktı. İyi oynayıp kazanılan bir lig olmaktan çıktı. Gaziantep gibi bir takım da kapandı ve kapanmasına rağmen çok pozisyon bulduk. Penaltıyı kullanabilseydik, rakip üstümüze gelse oyun daha farklı olacaktı. Atmadıkça direnç artıyor ve sıkıntı oluyor. 0-0 bu oyunun karşılığı olmazdı. Bir puan aldık ve önümüzdeki iki maçı da kesinlikle kazanmamız lazım. Kesinlikle kazanmamız lazım. Bu dilimde 7 puanı tamamlayamazsak, ikinci dilimde zor maçlarımız var. Kazanma mecburiyeti sona kalırsa, iyi oynayıp kazanmayınca şans faktörü de yanımızda olmuyor. Canımız yandı ve üzülüyoruz. Demoralize olmayacağız ve takım üstüne katarak kendisine gerekli olan puanları kazanacaktır. Tabii fırsatları da kaçırmamak lazım. Herkes kaybetti, kazansak iki puan yanaşma olacaktı. Bu ligde belki bir gol veya kaybedilen bir puan önemli olacak. Bundan sonra daha dikkatli biçimde kullanmamız lazım”

“BOĞAZLAYALIM MI?”
'Kazanılan penaltıyı görev verilmediği halde Onur Ayık’ın kullanmasına neden müdahale etmediniz' şeklindeki soruya ise Vural, “Biz Onur’a görev vermedik. Furkan olmazsa, Murat ya da Musa kullanacaktı. Onur hiç hesapta yoktu. Ben Onur’a yetişemedim bağırmaktan. Niye sen, sen ne çalışmada varsın niye sen. Attı bir şey diyecek halimiz yok, boğazlayalım mı? Profesyonel futbolda göreviniz olmadığı bir işe giremezsiniz. Amatörce davranış yaptı. Bir can yaktı ve üstüne giderseniz dağıtırsınız çocuğu. Bir daha kendi aramızda farklı dille anlatacağız. Yaptığı doğru değil. Uğraşılıyor, çalışılıyor sen çıkıyorsun 'ben rüyamda gördüm atacağım' diyorsun, böyle bir şey yok. O açıdan haksız. İyi niyetle geldi, kendine güvendi attı ama olmadı. Kaçırmasına kızmıyorum, üstüne vazife olmayan bir işe bulaşması yanlış oldu” diye konuştu.

Yılmaz Vural, karşılaşmanın sonuç oyunu olduğunu, bekledikleri sonucu alamadıklarını da belirtti.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın iki takım açısında çok zor olduğunu ifade ederek, okan buruk“Kaybettiğinizi düşündüğümüzde Karabükspor ve diğer takımlara daha fazla yaklaşacaktık. Bu anlamda riskli bir maçtı. Bu sene ilk defa beraberliğe oynadık desem doğru olur. Beraberlik bizim için çok önemli bir sonuçtu. Karabükspor’un inanılmaz temposu vardı. İstekli oynadılar ve sonucu getiremediler. Biz de zaman zaman çıkmaya çalıştık ve ikinci ile üçüncü bölgede istediğimizi yapamadık. Net pozisyonumuz dahi yoktu. Bizim için sonuç oyundan daha öndeydi. Karabükspor çok iyi bir takım” dedi.
Buruk, Karcemarskas’ın bugün gerçekten kendi geçmişine yakışan bir maç oynadığını da belirterek, “Kurtardığı penaltı ve etkili pozisyonlarda takıma güven verdi. Böyle oyuncuların takımda olması önemli. Lig tecrübesi olan oyuncumuz çok az. Bu gibi oyuncuların öne çıkması bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

  • 10. dakikada Bertul Kocabaş'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Furkan Özçal'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.

  • 22. dakikada ceza yayının sağ çaprazına kadar çalımlarla giren Bertul Kocabaş'ın sert şutunda top üstten auta gitti.

  • 32. dakikada kaleci Karcemarskas'ın ceza sahası içerisinde Ahmet İlhan’a yaptığı hareket sonrası hakem penaltı kararı verdi. Penaltı atışında topun başına geçen Onur Ayık'ın vuruşunda Karcemarkas meşin yuvarlağı son anda kurtardı.

  • 53. dakikada ceza yayı içerisinden kazanılan serbest vuruşta Murat Akça’nın vuruşunda top üstten auta gitti.

  • 70. dakikada Ahmet İlhan Özek’in penaltı noktası önüne gönderdiği ortasında topa iyi yükselen Viola’nın kafa vuruşunda Karcemarskas meşin yuvarlağı son anda çeldi.

  • 72. dakikada Hakan Özmert’in ortasında Viola’nın sağ ayağı ile gelişine kaleye çektiği şutta top kalenin üstünden auta gitti.

  • 90. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mabiala’nın kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.