23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINDA VALİ İLE BELEDİYE BAŞKANI KOLTUKLARI ÇOCUKLARA BIRAKILDI


 


makamlar-cucuklarin
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Karabük’te de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Etkinlikler kapsamında Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 7. sınıf öğrencisi Beyza Er, 8. sınıf öğrencisi Elif Özşen ve 6. sınıf öğrencisi Erkan Çavdar okul müdürleri İlyas Yıldız ile birlikte Vali İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret dolayısıyla öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali İzzettin Küçük, Ulu Önder Atatürk’ün 23 Nisan Bayramını tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini ve bu bayramında dünyada tek çocuk bayramı olduğunu belirterek “Sizler elbette bugün çocuksunuz. Yarın ise bu ülkenin yükselmesinde, gelişmesinde ve yönetilmesinde sizler görev alacaksınız. Bu bakımdan sözlere düşen en büyük görev iyi bir eğitim alarak kendinizi yetiştirmeniz. Bu bakımdan yarının büyükleri ve geleceğimizin teminatı olan siz sevgili çocuklarımıza bizler çok güveniyoruz. Sizlerin yarı bu ülkeyi en iyi şekilde yönetecek makamlara geleceğinizden hiç kuşkumuz yok. Sizlerin şahsında tüm çocuklarımızın bayramlarını tebrik ediyorum ve gözlerinizden öpüyorum” dedi.

Vali İzzettin Küçük daha sonra sembolik olarak koltuğunu 7. sınıf öğrencisi Beyza Er’e bıraktı.

Kısa sürede olsa Valilik Makamına oturan Beyza Er basın mensuplarına verdiği ilk demeçte, Türk Milleti ve devletimiz için en önemli bayramlardan bir tanesi olan 23 Nisan’ın, Ulusal Egemenliğin tescil edildiği, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete verildiği gün olduğunu ifade ederek “Bugün bizim günümüzdür. Bu ülkeyi bağımsız, hür, kendi vatanımız olarak mutlu yaşayabileceğimiz bir ülke olarak bizlere emanet eden başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz. Onları asla unutmayacağız. Bu ülkenin üstü cennet olduğu gibi, altı da cennettir. Çünkü şehitlerimiz var. Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmasında Karabük’ün eğitimdeki başarısına da değinen Vali Beyza Er “Bildiğimiz gibi Karabük’ümüz son yıllarda eğitimde çok gelişti. Öncelikle Karabük’ümüz 2012 yılında YGS ‘de Türkiye 3.sü, 2013 yılında ise YGS’ de Türkiye 2.si oldu. Bu bizim için en büyük gurur kaynağımızdır. İlimizin eğitimdeki başarısında idareci, hizmetlilerimiz, velilerimiz ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Sembolik olarak da olsa Valilik Makamı koltuğuna oturan Beyza Er’in idarecilerden bir takım istekleri de oldu. Er “Hava kirliliği konusunda denetimlerin artırılmasını istiyorum. İlimizde doğalgaz kullanılmasından sonra hava kirliliği biraz azaldı ama hala insanların hayatında tehlike oluşturabilir. Geri dönüşüm konusunda vatandaşlar bilinçlendirilsin. Yüzme havuzu faaliyete geçirilsin. Makas başı bölgesine yapılacak olan olimpik düzeyli spor salonunun biran bönce inşaatına başlansın. Gençlerimize spor yapılacak alanlar artırılsın. Belediye diğer illerde olduğu gibi okul bahçelerine oyun alanları yapsın” dedi.

Vali İzzettin Küçük ziyaretin sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, eğitim hayatlarında başarılar diledi.

VERGİLİ MAKAMINI SİNEM KARADAĞLI’YA DEVRETTİ
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin makamına da Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Sinem Karadağlı oturdu.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü ve öğretmenlerinin de katıldığı ziyarette makama oturan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Sinem Karadağlı kısa süreliğine de olsa Karabük Belediye Başkanı olmanın keyfini çıkardı. Başkan Vergili’nin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Minik Başkan “Siz Belediye Başkanı olduğunuzdan beri Karabük’te gerçekten çok büyük değişmeler var. Bunun farkındayız. Ben bir sporcu olarak Karabük’te bir koşu kulvarının olmasını isterim” dedi.



Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise “Onunla ilgili bizim büyük bir spor vadisi çalışmamız devam ediyor. Spor vadisi projemizde koşu parkurundan tutun, kayak pistine, amatör sporlardan tutun, futbol, basketbol, voleybola kadar tüm bunları yapmaya çalışıyoruz. Spor vadisi kısa sürede bitecek bir proje değil” dedi.

Başkan Vergili ziyaretin sonundan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Haber Merkezi